Brandwerende glasdaken en duurzaamheid gaan hand in hand

Het gevaar van brand-overslag en branddoorslag

Brandwerende glasdaken worden steeds vaker geëist in verband met het gevaar van brandoverslag en branddoorslag via het dak naar andere gebouwdelen. Kingspan Light + Air focust constant op het innoveren en testen van haar brandwerende glasdaken. De bepaling van de brandwerendheid van glasdaken staat omschreven in de norm EN1365-2 en is de basis voor de toepassing van brandwerende glasdaken. Deze worden getest volgens EN-1365-2 en beoordeeld volgens de criteria: bezwijken (R), vlamdichtheid (E) en temperatuur (I).

Vuurlast van buitenaf

Kingspan Light + Air krijgt steeds vaker de vraag wat we kunnen doen bij een situatie waarbij een brand van buiten komt en niet naar binnen mag slaan. Onze R&D afdeling heeft met een diepgaand onderzoek een passende oplossing ontworpen voor een glasdak met een vuurlast van buitenaf.

Brandwerend glasdak met een verhoogd comfort

Hoge isolatiewaarden, esthetica en duurzaamheid zijn niet meer weg te denken bij aanvragen voor gebouwen met glazen daken. Wanneer er voor een glasdak naast duurzaamheid ook brandwerendheid wordt geëist, kan Kingspan Light + Air daarin voorzien met beglazing waarbij Ug-waardes van 0,6 W/m2K behaald kunnen worden volgens de normen EN-410, EN-673 en EN-ISO-717-1. Een brandwerend glasdak dient daarnaast ook geschikt te zijn voor dagelijks gebruik en daarom voldoen onze brandwerende systemen ook aan de wind- en waterdichtheidsnormen zoals die zijn vastgelegd in de VMRG kwaliteitseisen en adviezen. Het gaat bij glasdaken immers niet alleen om brandveiligheid, maar zeker ook om duurzaamheid en comfort.

« Nieuws overzicht