Brandveilig bouwen: met Swisspearl gevelpanelen doe je het

Praktisch onbrandbaar

De innovatieve gevelpanelen van Swisspearl zijn gemaakt uit brandwerend vezelcement en dus ideaal om brandvoortplanting tegen te gaan. Ze vallen binnen de officiële norm van brandklasse A2, ook wel ‘praktisch onbrandbaar’ genoemd.

Bij woningen, scholen en kantoren is brandveiligheid een belangrijk criterium. Maar vooral voor de kwetsbare zorgsector is dit van eminent belang. Vezelcementproducten voorzien daarin, onder meer doordat ze brandveilig zijn. Vezelcementbeplating heeft een hoge brandveiligheid en is daardoor ook prima toepasbaar voor bekleding van wanden en plafonds in trappenhuizen en vluchtroutes.

Brandveilige muuropbouw

Op zoek naar een brandveilige muuropbouw? Kies dan voor Swisspearl Multi Force (brandklasse A1) als binnentoepassing, voor steenwol isolatie in de spouw, voor Swisspearl Windstopper (brandklasse A2-s1, d0) als spouwblad voor de geventileerde gevel en gebruik als esthetische afwerking Swisspearl gevelplaten (brandklasse A2-s1, d0), deze zorgen voor REI 30.

Liever een andere gevelbekleding? Ook dan biedt Swisspearl oplossingen voor een brandveilige gevelopbouw, die slechts 4,5 mm dikte aan de bouwschil toevoegen.

Brandveilige bouwplaten

De stijve Swisspearl Windstopper platen zijn zeer geschikt als dampopen water- en brandwerende laag in de constructie van een geventileerde gevel. Door het binnenblad aan de spouwzijde te voorzien van Swisspearl Windstopper, wordt elke mogelijke achterliggende isolatie en constructie voldoende afgeschermd tegen brand, regen en wind. Swisspearl Windstopper Extreme (4,5 mm) in combinatie met een open houten gevel voldoet aan brandklasse B en kan gecombineerd worden met zelfs kaal EPS als isolatiemateriaal. Swisspearl Windstopper Extreme maakt het mogelijk om tot 20% open gevels te realiseren (max. 20% van het geveloppervlak mag open zijn).

Swisspearl Multi Force is een vezelcementplaat met een hoge stootvastheid en bestand tegen brand, vocht, vuil en hoge geluidsdruk. De Swisspearl Multi Force bouwplaat is geclassificeerd met brandklasse A1 volgens EN 13501-1, de hoogste klasse voor niet-brandbare materialen. Swisspearl Multi Force kan zowel binnen als buiten (overstekken) worden toegepast.

Swisspearl adviseert ontwerpers en bouwers graag over bouwkundige thema’s zoals brandveiligheid. Neem daarvoor contact op met Swisspearl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie