Aandacht voor energetisch renoveren

Aanpak bestaande woningen is essentieel voor energietransitie

De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening. Nieuwbouwwoningen kunnen eenvoudig energieneutraal worden gemaakt, maar hebben door het beperkte aantal maar een geringe impact op het energiegebruik van het totale woningbestand. Energetische renovatie van bestaande woningen is daarom essentieel voor de transitie naar duurzame energie in Nederland. IsoBouw levert meerdere innovatieve isolatiesystemen om woningen energetisch te renoveren.

Renovatieplaten hellend dak

NOM-ready / passief renoveren gaat eenvoudig met de SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 10.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht. De ingelijmde tengellatten maken de elementen constructief zeer sterk waardoor onder andere overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

Drie varianten

Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar. De eerste is voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op oneffen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen. Het laatste type is speciaal voor daken die met een indak PV-systeem worden bedekt.

Luchtdichte zolderisolatie

Een minder ingrijpende methode om het dak na te isoleren is via de binnenzijde met SlimFix Deco. Deze zolderisolatie is verwerkbaar in slechts 3 eenvoudige verwerkingsstappen: profielen bevestigen, isolatieplaat plaatsen en esthetisch afwerken met een afdekprofiel. Het meest kenmerkende aan het systeem zijn de Deco-klikprofielen voorzien van softstrips. Met deze profielen wordt de zolder luchtdicht geïsoleerd zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn. De Deco-klikprofielen maken de esthetische afwerking ook mooier en gemakkelijker.

De isolatiekern bestaat gedeeltelijk uit het biologische isolatiemateriaal BioFoam. BioFoam  is een biobased en C2C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. SlimFix Deco is dus ook duurzamer. Aspecten die opdrachtgevers zeker zullen waarderen.

Tijd en geld besparend gevelisolatiesysteem

Bespaar 50 tot 70% op hout en halveer uw verwerkingstijd. SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie