Snel, slank en duurzaam

Bouwen met SIPS heeft de toekomst

Kingspan TEK is een Structural Insulated Panel System (SIPS). Het is een prefab bouwsysteem dat bestaat uit constructief isolerende sandwich-panelen. Deze panelen bestaan uit een binnen- en buitenblad met daartussen een isolatielaag. De elementen zijn dun maar zeer stevig en maken het mogelijk om een luchtdichte en koudebrugarme gebouwschil te realiseren.

Het Kingspan TEK bouwsysteem kan worden ingezet voor de gevel en het dak van vrijstaande woningen, maar ook bij seriematige woningbouw.

Hoogwaardige isolatie

Door de hoge thermische eigenschappen is het casco geschikt voor energiezuinige of energieneutrale woningen. Met de juiste uitvoering van details biedt het systeem een basis voor een NOM- of BENG-woningen maar ook voor een Passiefhuis.

Bouw 10% slanker

Kingspan TEK is leverbaar in diktes van 142 mm en 172 mm. Voor de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Door te bouwen met het Kingspan TEK Bouwsysteem kan de gebruiksvloeroppervlakte tot wel 10% worden vergroot ten opzichte van de traditionele systemen.

Casco in slechts 5 dagen

Kingspan TEK werkt samen met een landelijk team van Bouwpartners. Deze partners zijn getraind en gecertificeerd om te kunnen werken met het Kingspan TEK Bouwsysteem. De SIP-panelen worden door onze Bouwpartners in een gecontroleerde productieomgeving geprefabriceerd. Vervolgens worden de elementen als bouwpakket op het project geleverd en geplaatst. Het ruwbouw casco kan in slechts 5 dagen gerealiseerd worden.

Ontwerpflexibiliteit

Het Kingspan TEK Bouwsysteem biedt voldoende ruimte voor individuele vormgeving. Het systeem kan op vrijwel elke onderconstructie worden toegepast. De elementen zijn licht, slank en stevig en laten zich in veel verschillende concepten makkelijk verwerken. Of het nu gaat om een ontwerp met meerdere verdiepingen, een serie rijwoningen, een vrijstaande villa of zelfs een drijvende woning. De praktijkvoorbeelden laten zien dat het allemaal mogelijk is.

Duurzaam bouwen

De hoge isolatiewaarde zorgt voor een woning met een minimale energiebehoefte en lagere energielasten voor de bewoner. Het Kingspan TEK Bouwsysteem scoort daarnaast hoog op het gebied van milieuvriendelijk bouwen, inclusief verantwoord grondstofgebruik en Product Levens Analyse. Zo zijn de OSB/3 platen PEFC-gecertificeerd en wordt de vezelvrije isolatiekern geproduceerd met een zero-ODP (Ozone Depletion Potential) blaasmiddel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie