Nieuw: D-Sign vluchtrouteaanduiding

Moderne vormgeving zonder concessies aan installatiegemak

Binnenkort wordt de D-Sign geïntroduceerd, een nieuw armatuur voor vluchtrouteaanduiding van Famostar. Het is een modern vormgegeven armatuur en sterk in installatiegemak en logistiek. Het armatuur is in het bijzonder geschikt voor omgevingen waar uitstraling belangrijk is, zoals een restaurant of theater. De D-Sign is vanaf juni bij de groothandel verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bent u nu al nieuwsgierig? Op dinsdag 13 april geven we een webinar over de nieuwe D-Sign. Aanmelden kan nu al.

Ontwikkeling

Voordat we begonnen met de ontwikkeling van een nieuw aanduidingsarmatuur hebben we verschillende gesprekken gevoerd met installateurs en eindgebruikers om te bepalen wat de belangrijke wensen waren. Aan de hand hiervan hebben we de belangrijke punten bepaald waar het armatuur zeker aan moest voldoen. Het moest functioneel zijn, langdurig betrouwbaar en veilig, maar het moest er ook aantrekkelijk uitzien. Het eindresultaat mag er met de bijzondere vormgeving en het doorlopende pictogram zeker zijn.

Prioriteiten voor de installateur

Voor de installateur is het vooral van belang dat het armatuur makkelijk te installeren is en dat het logistiek geen problemen oplevert. Bij het ontwerp hebben we gekeken naar belangrijke punten als: ‘Welke gereedschappen zijn er nodig voor installatie?’, ‘Is het accustekkertje makkelijk te bereiken?’ en ‘Is het armatuur makkelijk te bevestigen?’. Met al deze punten hebben we rekening gehouden. Er wordt gewerkt met een installatieplaat, waar het armatuur met een slide-in eenvoudig opgeschoven kan worden.

In een paar seconden van wand- naar plafondarmatuur

Ook voor de logistiek hebben we een oplossing bedacht. We hebben een armatuur ontworpen wat in een handomdraai omgebouwd kan worden van een wand- naar een plafondarmatuur. Dus waar eerder van tevoren nagedacht moest worden over de aantallen wand- en plafondarmaturen, kan nu een totaal aantal armaturen ingekocht worden. Natuurlijk komen alle armaturen met de standaard 10 jaar armatuurgarantie en 8 jaar accugarantie van Famostar.

We gaven u een sneakpreview, wilt u als eerste het volledige armatuur zien? Meld u snel aan voor het webinar op dinsdag 13 april.

« Nieuws overzicht