Swisspearl PB: de steunplaat voor vele toepassingen

Baksteenland

Van oudsher is Nederland een baksteenland. Veel ontwerpen worden dan ook uitgevoerd in baksteen. Tegelijkertijd zien we een belangrijke ontwikkeling in bouwend Nederland, namelijk de toepassing van steenstrips.

Alternatieve manieren van bouwen

Er wordt steeds meer gekeken naar alternatieve manieren van bouwen. Door regelgeving, woningnood, tekort aan vakmensen, moet er sneller en efficiënter gebouwd worden. Een goed alternatief is werken met steenstrips. Steenstrips zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat er esthetisch en kwalitatief geen verschil meer hoeft te zijn met standaard metselwerk.

Swisspearl PB: de steunplaat voor vele toepassingen

Swisspearl PB is bij uitstek geschikt als drager voor steenstrips. Maar dat niet alleen, deze steunplaat dient ook als ondergrond voor buitenstuc, keramische tegels en natuursteen. Swisse PB (PermaBase®) is een lichte, met glasvliesweefsel versterkte bouwplaat op basis van cement met een buitengewone hardheid en hoge weerstand tegen vocht.

Bijkomend voordeel is de afgeronde langskanten, die zijn voorzien van exclusieve EdgeTech® technologie. Dit laat toe schroeven dicht bij de rand aan te brengen, zonder het breken van de kant. Swisspearl PB is volledig recyclebaar, voeldoet aan brandklasse A1 en is voorzien van 15 jaar garantie.

Toepassing steenstrips

Scroll naar boven om de afbeelding te bekijken van een muuropbouw met steenstrips (zie slide 3). Hier ziet u hoe de Swisspearl PB wordt toegepast. De steenstrips dienen verlijmd te worden volgens de richtlijnen van diverse lijmleveranciers. Mail Swisspearl en vraag naar de mogelijkheden.

Toepassing stucwerk

Scroll naar boven om de afbeelding te bekijken van een muuropbouw met stucwerk (zie slide 5). Hier ziet u hoe de Cembrit PB wordt toegepast. Voor het glad afwerken van cementgebonden traditioneel stuc-/pleisterwerk kunt u diverse stucmortels gebruiken. Mail Swisspearl en vraag naar de mogelijkheden.

Zagen/snijden

Cembrit PB is met een geschikt mes eenvoudig in te snijden en vervolgens te breken. Uiteraard kan de plaat ook met een vaste machine of handgereedschap worden verzaagd.

Wenst u meer informatie te ontvangen? Neem contact op met Swisspearl en ontvang advies over de toepassing van Swisspearl PB voor uw toekomstige project(en). Ook kunt u hier vrijblijvend een monster aanvragen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie