Roval-RoofGuard® lichtgewicht dakrandbeveiliging voor platte daken

Modulair opgebouwd

De veiligheidseisen voor het platte dak worden steeds strenger. En terecht, want veiligheid gaat boven alles. Ook voor het geringste onderhoud is veiligheid op het platte of lichthellende dak het credo. Daarom ontwikkelde Roval Aluminium de Roval-RoofGuard®: een lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging die geschikt is voor platte daken tot een hellingsgraad van 10. Het systeem is zeer geschikt als het dak af en toe betreden moet worden. De Roval-RoofGuard® onderscheidt zich doordat het modulair is opgebouwd. Hierdoor is de aluminium dakrandbeveiliging eenvoudig uitbreidbaar; de grootte van het dakoppervlak vormt geen enkele belemmering.

De aluminium dakrandbeveiliging van Roval kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden dan alleen om het risico op valgevaar te minimaliseren. De RoofGuard® is ook uitermate geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen, zoals lichtkoepels en lichtstraten, zwakke plekken op het dak of voorzieningen voor airco-installaties en nutsinstallaties. Door de RoofGuard® rondom deze zones te plaatsen, worden deze zones eenvoudig afgeschermd. De handige hoekverbindingen komen hierbij uitstekend van pas. Het plaatsen van de RoofGuard® rondom kwetsbare gebieden of als dakrandbeveiliging gebeurt razendsnel. Dat is onder meer te danken aan het aluminium, dat niet alleen een sterk materiaal is, maar ook licht in vergelijking met bijvoorbeeld stalen oplossingen. De montage is hierdoor uiterst eenvoudig.

De veiligheid van de Roval-RoofGuard® is niet uit de lucht komen vallen, integendeel, het systeem is uitgebreid getest op veiligheid. De constructie kan tegen een stootje! Dit bewijst de EN 13374, klasse A-certificering.

Onderdelen

De aluminium dakrandbeveiliging is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waarvan de belangrijkste de aluminium staanders, de aluminium liggers en de stabiele contragewichten zijn. Aan de aluminium staanders worden op eenvoudige wijze de twee aluminium leuningen bevestigd. Deze staanders ontlenen hun stabiliteit onder meer aan de door Roval Aluminium zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet, waarin ze bevestigd worden. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers net iets boven het dakoppervlak rechtstreeks in de contragewichten. Deze contragewichten bestaan uit gerecycled kunststof. Het zijn de ‘voeten’ van de hele constructie en zorgen letterlijk voor tegenwicht. Hierdoor kan de Roval-RoofGuard® onder normale omstandigheden niet kantelen. De aluminium dakrandbeveiliging is sterk, stabiel en duurzaam. Dat laatste natuurlijk mede dankzij de van gerecycled kunststof gemaakte contragewichten, maar ook doordat het systeem van aluminium is vervaardigd. Aluminium is in de toepassingssfeer een van de meest duurzame bouwmaterialen.

Documentatie

Van de Roval-RoofGuard® is uitgebreide documentatie beschikbaar. Een leaflet voor degenen die een snelle indruk van de RoofGuard® wensen en een uitgebreide brochure, waarin alle technische gegevens omschreven staan zijn te downloaden via de website van Roval Aluminium.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie