DHM Homeliften

Homelift DHM 500 maakt eengezinswoning toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden

De eigenaren van een nieuwe eengezinswoning met twee verdiepingen in Nederland hebben alvast goed vooruit gepland: er moest een lift komen die de begane grond zou verbinden met de eerste verdieping. Dit maakte het huis drempelvrij en de bewoners hoeven zich geen zorgen te maken wat er misschien zal gebeuren als iemand niet langer de trap op zou kunnen lopen.

De DICTATOR Homelift DHM 500 was de ideale oplossing:

  • Weinig eisen t.a.v. de schachtput en de schachtkop zodat het gemakkelijk aan te passen is aan een eengezinswoning.
  • Voor een cabine van het formaat 1100 x 1400 mm, hoeft de binnenmaat van de schacht maar 1410 x 1610 mm te zijn.
  • Hoge kwaliteit standaarduitrusting door roestvrijstalen plafond met led-spots en spiegel, roestvrijstalen deurframe en lijsten.
  • Flexibel aanpasbaar aan de designwensen van de klant.

Dit project omvatte bijvoorbeeld ook de installatie van telescopische schuifdeuren. Om een deurbreedte van 900 mm mogelijk te maken, werd in de schacht in het deurbereik een zijdelingse uitsparing gemaakt. De telescopische schuifdeuren hebben twee grote voordelen: een druk op de knop is alles wat nodig is om de deur te openen. En daarnaast kan de cabine dan worden verplaatst als een echte lift met behulp van impulsbediening, dat wil zeggen: een korte druk op de knop van de gewenste verdieping is voldoende. Zonder een cabinedeur zou de knop ingedrukt moeten worden totdat de cabine de geselecteerde verdieping heeft bereikt.

Verder was een deurhoogte van 2100 mm gewenst, wat de cabine ook hoger maakt (2150 mm). De cabine moest dezelfde vloer hebben als de gang ervoor. Om deze reden werd de cabine zo geleverd dat de bijbehorende vloertegels ingebouwd konden worden door de klant. En tot slot werd nog een wens vervuld: de normaal horizontale bedieningspaneel werd verticaal gemonteerd zoals in een “echte” lift en er werd een display toegevoegd.

De liftschacht werd ter plaatse gebouwd.

  • De vloer van de cabine werd in de fabriek voorbereid op de tegels van de klant – de gelijke vloeren doen het lijken alsof de cabine deel uitmaakt van de gang.
  • Het roestvrijstalen plafond met geïntegreerde led-spots is standaard – en het accentueert echt het topkwaliteit design van de cabine.
  • Alle cabines van de Homelift DHM 500 hebben een grote spiegel aan één kant, wat de cabine veel groter laat lijken. In de spiegel kun je het bedieningspaneel zien die, op wens van de klant, verticaal gemonteerd is en daarnaast is voorzien van een display.
  • De telescopische roestvrijstalen schuifdeuren maken het gebruik van de Homelift nóg makkelijker – ze openen uit zichzelf met één druk op de knop! Maar ook de geïntegreerde cabine zorgt ervoor dat de Homelift kan functioneren als een “automatische” lift: de knop van de gewenste verdieping hoeft alleen maar even ingedrukt te worden. Zonder een cabinedeur zou de knop constant ingedrukt moeten worden totdat de gewenste verdieping is bereikt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie