Hoogwaardige houtskeletbouw met vezelcement

Verschillende variaties mogelijk

Er zijn grote variaties mogelijk in de opbouw van een houtskeletbouw-constructie. De juiste en meest economische opbouw hangt sterk af van de eisen, zoals schijfwerking in de constructie, windbelasting, gevelbekleding, gewenste stootvastheid aan de binnenzijde en vooral ook brandveiligheid. Van invloed op de opbouw zijn dan onder meer het gewicht van de gevelbeplating, de kleur daarvan, de openheid, de afmetingen en de vochtdoorlaatbaarheid.

HSB binnenwanden

Binnenwanden kunnen op vele manieren worden uitgevoerd. Een bekende bouwwijze waarmee scheidingswanden worden gemaakt, zijn houtskeletbouw wanden. De wanden zijn licht van gewicht, duurzaam en kunnen makkelijk prefab in de fabriek gemaakt worden. Met Swisspearl producten voldoen de wanden aan hoge eisen en kunnen deze zo efficiënt mogelijk worden opgebouwd.

Swisspearl Multi Force binnenzijde

Voor de binnenzijde van een houtskeletbouw-element kan Swisspearl Multi Force bouwplaat worden toegepast. Deze plaat verenigt constructie en afwerking in één plaat en vervangt dus in één keer zowel het OSB als de gips(vezel)plaat in de traditionele opbouw. De materiaalprijs blijft daarmee ongeveer gelijk, maar het aantal benodigde handelingen gaat fors omlaag. Swisspearl Multi Force is ook nog eens een goed dampscherm, waardoor er in de opbouw geen dampremmende folie nodig is.

Geluidsisolerend

Afhankelijk van de omgeving en functie moeten binnenwanden tot op zekere hoogte geluidsdicht zijn. Door de combinatie van gewicht en stijfheid, zorgt Swisppearl Multi Force voor een hoge geluidsisolerende werking. Daarnaast heeft Swisspearl Multi Force een hoge stootvastheid en is bestand tegen vocht, vuil en brand (onbrandbaar, brandklasse A1). Doordat vezelcement een hoge pH-waarde heeft kunnen schimmels en dergelijke niet groeien op de plaat. Swisspearl Multi Force is een plaat die tegen een stoot(je) kan en die dus niet snel zal beschadigen.

Swisspearl Windstopper buitenzijde

Een andere mogelijkheid is toepassing van de Swisspearl Windstopper bouwplaat. Deze wordt toegepast aan de buitenzijde (spouwzijde) van het binnenblad. Swisspearl Windstopper vergroot de brandveiligheid van een gevelconstructie en beschermt zelfs kaal EPS in het binnenblad tegen spontane ontbranding door hittestraling. Swisspearl Windstopper kan ook worden gebruikt voor de schijfwerking in de constructie.

Wenst u meer informatie te ontvangen? Neem contact op met Swisspearl en ontvang advies over de toepassing van Swisspearl producten voor uw toekomstige project(en). Ook kunt u vrijblijvend een monster aanvragen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie