Innovatieve gevelisolatie nu ook in vuurvaste variant

Nieuwe aanvullende variant

Al enkele jaren levert IsoBouw met SlimFort een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met SlimFortXT introduceert IsoBouw nu een nieuwe aanvullende variant. De XT-aanvulling (Xire Technology) voegt een nieuwe dimensie toe aan de onderscheidende eigenschappen van het succesvolle SlimFort gevelisolatiesysteem.

 
Gecertificeerde totaalsystemen

De huidige SlimFort was al in ‘end use application’ getest (brandklasse B) met de meest voorkomende gevelbekledingen, zoals Eternit-sidings en composiet materialen. Voor een open (houten) gevelopbouw bestond nog geen gecertificeerd systeem. In dat ‘gat’ is IsoBouw met SlimFortXT gesprongen. XT staat voor Xire Technology met in de basis een isolatiemateriaal met brandwerende eigenschappen. Het materiaal heeft als eigenschap dat het in geval van brand verkoolt en zodoende een dichte, brandwerende laag vormt voor veel hogere prestaties.

Ook SlimFortXT is door onafhankelijk laboratorium Efectis getest als totaalsysteem met meerdere afwerkingen en voldoet aan brandklasse B in ‘end use application’. Het mooie van het SlimFort-programma is dat zowel de reguliere versie als de XT-variant door elkaar kunnen worden toegepast. Voor de complete gevelopbouw heeft IsoBouw dus een gecertificeerd totaalsysteem beschikbaar.

Kinderlijk eenvoudig en altijd optimaal geventileerd

SlimFort en SlimFortXT zijn isolatieplaten met geïntegreerde metalen beugels die geen contact maken met de achterconstructie. Bouwers kunnen met SlimFort(XT) in drie stappen een gevel isoleren en esthetisch afwerken. Eerst worden de SlimFort(XT) -platen aan de achterconstructie geschroefd via de geïntegreerde beugels. De platen passen in elkaar door de degelijke messing/groef verbindingen. De metalen bevestigingsbeugels fungeren tevens als houders voor de houten of aluminium draagstructuur. Na het schroeven van de draagstructuur wordt de gevelbekleding aangebracht.

Door de ononderbroken isolatieschil isoleert SlimFort(XT) optimaal. Daarnaast zorgen de metalen beugels ervoor dat de essentiële ventilatie achter de gevelbekleding wordt gewaarborgd. En dat zonder extra handelingen. Een goede ventilatie verhoogt de levensduur van de gevelbekleding.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie