Webinar MBI en IDS Group over waterbeheer op straat

Bent u er ook bij op 20 april?

Het klimaat in Nederland verandert. De temperaturen stijgen, intensiteit van regenbuien neemt toe en hagel en onweer worden heviger. Hierdoor is er steeds meer overlast van extreme piekbuien. Het gevolg: per jaar voor miljarden euro’s aan waterschade in Nederland. Schade doordat water niet snel genoeg afgevoerd kan worden en zijn weg zoekt in en naar onze woningen! Het is een direct gevolg van klimaatverandering en gemeenten zullen hier maatregelen moeten treffen.

Naast overlast en waterschade zorgen hevige regenbuien ook voor verkeersonveilige situaties. Het is belangrijk dat overtollig water zo snel mogelijk wordt afgevoerd en op natuurlijke en duurzame wijze kan infiltreren. Het regenwater teruggeven aan de natuur, op de plek daar waar het valt, dat is de meest ideale situatie.

Minder verharding wordt soms als oplossing aangedragen, maar onze infrastructuur is nu eenmaal nodig. Met de combinatie van speciale bestrating en afwateringsbanden is er een bewezen oplossing voor handen voor stedelijk waterbeheer. Daar willen de initiatiefnemers van het webinar, MBI B.V. en IDS Group, u graag meer over vertellen!

Op 20 april om 10:00 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een kosteloos webinar waar dieper wordt ingegaan op de verschillende mogelijkheden voor intelligent waterbeheer. Twee gastsprekers zullen hun ervaringen uit de praktijk met u delen. Als inleiding neemt een klimaatspecialist de weersveranderingen onder de loep en kijkt hij vooruit naar de effecten op de langere termijn. Gedurende het webinar heeft u ook de mogelijkheid om vragen te stellen via de live chat. De deskundigen zitten voor u klaar om deze te beantwoorden.

Het webinar is bedoeld voor aannemers, gemeenten en ontwerpers van de buitenruimte.

Al met al belooft het een interessant en leerzaam webinar te worden! U kunt zich via deze link inschrijven. 
 
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie