Goed hout, onze tweede natuur

Tijdwinst met Belned glaslatten

In de eerste maanden van 2021 leverde Belned voor maar liefst 144 woningen in de wijk Kerschoten in Apeldoorn nieuwe glaslatten.

De woningen in de wijk kregen een flinke opknapbeurt. Met als doel het verbeteren van het comfort en het terugdringen van het energiegebruik, werden de woningen voorzien van mechanische ventilatie en nieuw glas- en schilderwerk.

Maatwerk

De glas- en neuslatten voor het project in Apeldoorn werden door Belned compleet op maat geleverd. Ze werden vooraf tweemaal gegrond, afgekort op de juiste lengtes, in verstek gezaagd en gecontramald. Op locatie kon men er dus direct mee aan de slag. Hierdoor wordt per woning een grote winst behaald in de tijd die nodig is om deze van nieuw glas te voorzien. Daarnaast was er minder zaagverlies, omdat precies aanwezig was wat verwerkt moest worden.

Kwaliteit voorop

De gebruikte glaslatten zijn van 1e kwaliteit Dark Red Meranti dat voldoet aan de PEFC norm. Dark Red Meranti is een van de meest bekende hardhoutsoorten in Nederland. Het is goed te verwerken en een prima alternatief voor FSC hout dat minder goed verkrijgbaar is. Glaslatten van Belned zijn bovendien niet gevingerlast, wat stevigheid garandeert en waardoor vervorming minimaal is. Omdat Belned zelf de glas- & neuslatten middels vacuüm coating van grondverf voorziet, is de kans op onthechting nihil.

Uw partner in kwaliteit

Het project laat zien waar Belned voor staat: kwaliteit en maatwerk. Naast glaslatten, kunt u ook bij Belned terecht voor ventilatieroosters, voorzetramen, kitten, gereedschappen, beglazingsartikelen en veranda’s.

« Nieuws overzicht