Spouwisolatie: kies voor het circulaire alternatief

Uitstekende isolatiewaarde, sneller verwerkbaar en beter voor het milieu

Waarop is uw keuze gebaseerd bij het kiezen van spouwisolatie? Gaat u voor het isolerend vermogen of de snelle verwerkbaarheid? En hoe zit het met het milieuaspect? De PolyFortPro spouwisolatie van IsoBouw maakt uw keuze wat eenvoudiger. De circulaire PolyFortPro heeft een uitstekende isolatiewaarde, is sneller verwerkbaar en beter voor het milieu.

 
RC 4,7 in een spouw van 140 mm

Dankzij de toepassing van EPSHR in combinatie met een thermisch reflecterende alufolie heeft PolyFortPro een uitstekend isolerend vermogen. Afhankelijk van uw spouwconstructie is de benodigde dikte 120 of 124 mm voor het behalen van de nieuwe isolatie-eis van RC 4,7 voor nieuwbouw. Dit betekent dat u, bij bijvoorbeeld het gebruik van poriso of cellenbeton, slechts een spouw nodig heeft van 140 mm breedte.

Naden afplakken is overbodig

PolyFortPro is voorzien van een messing/groef-randafwerking. Hierdoor worden de isolatieplaten automatisch onderling gefixeerd en kunnen ze opgestapeld worden tegen het binnenblad. De verwerker heeft vervolgens twee handen vrij voor de bevestiging van meerdere platen achter elkaar. Dat is super handig en snel monteren! De randafwerking heeft ook als voordeel dat de naden niet afgeplakt hoeven te worden met alu-folie. Ook dit scheelt aanzienlijk in tijd en geld.

Beter voor het milieu

Dankzij de toepassing van airpop (EPS) is PolyFortPro 100% recyclebaar. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van NIBE toont aan dat airpop spouwisolatie de beste milieuscore behaalt in vergelijking tot andere materialen.

IsoBouw kan verwerkers ook helpen om het afval op de bouwplaats te beperken. Met apart bestelbare afval-retourzakken kan schoon airpop-afval weer verzameld en direct gerecycled worden.

We are circular!

Het aanbieden van een circulaire isolatie heeft topprioriteit bij IsoBouw. Aan de hand van het 10R-circulariteitsmodel geven wij u inzicht in de manier waarop wij hier invulling aan geven. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie