Het probleem: aansluitingen van isolatie in hoek- en kilkepers in complexe dakvormen

De oplossing: maatwerk dakelementen, waarbij alle aansluitingen af fabriek op maat zijn gezaagd

Het is een bekend en veel voorkomend probleem: de standaard geïsoleerde dakelementen hebben rechte kanten, maar de dakvorm is afwijkend, met een hoekkeper of kilkeper. Dergelijke uitdagingen kunnen natuurlijk in het werk worden opgelost, maar daarmee gaat veel tijd verloren.

Het ter plekke aanpassen van dakelementen kost niet alleen tijd, bij het zagen komt ook veel afval vrij, en de aansluiting is zelden goed luchtdicht. Om te kunnen voldoen aan de BENG-normering zijn luchtdichte isolatieaansluitingen steeds belangrijker, maar vanuit milieuoogpunt is het niet wenselijk om dan maar naar de purspuit te grijpen.

Dat kan anders

Kingspan Unidek had al langer een zaagservice voor dakelementen, maar geïnspireerd door de steeds strengere milieu- en isolatie-eisen hebben ze de PasDak service verder ontwikkeld en verbeterd. Voor grote en kleine projecten, voor daken met maar één kilkeper of hoekkeper, Unidek PasDak past bij elk project.

De Unidek PasDak service neemt de aannemer zoveel mogelijk werk uit handen doordat de dakelementen precies pas gemaakt aangeleverd worden, inclusief een duidelijk legplan. De montage verloopt zo sneller en soepeler.

Hoe het werkt

Op basis van de bouwtekening wordt eerst een duidelijke offerte gemaakt.

Om een legplan te maken en de dakelementen op maat te kunnen aanleveren, heeft Kingspan Unidek een zo gedetailleerd mogelijke bouwtekening nodig.  Naast het legplan wordt ook een montage-instructie meegeleverd, om de verwerking zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Bij de eerste keer dat een aannemer met de PasDak service werkt, kan desgewenst een adviseur van Kingspan Unidek kosteloos uitleg komen geven op de bouwplaats.

De dakelementen worden precies pas gezaagd en gemarkeerd geleverd, zodat duidelijk is welk element waar komt. Vervolgens is het een kwestie van de elementen hijsen en bevestigen.

Veel voordeel

De voordelen voor u: U heeft minder kraantijd en mankracht nodig, de dakelementen zijn sneller gemonteerd, de dakschil is beter luchtdicht en u heeft minder zaagafval op de bouwplaats. Deze voordelen wegen ruimschoots op tegen de iets hogere investering.

De voordelen voor het milieu: het wordt makkelijker om een hogere isolatiewaarde te halen, er is door zaagoptimalisatie minder m2 materiaal nodig en het afval kan direct bij de bron hergebruikt worden.

Verschillende daken

Kingspan Unidek levert de Unidek PasDak service voor verschillende producten, zodat er voor elk dak een passende oplossing beschikbaar is:

  • Unidek Aero
  • Unidek Aero Riet
  • Unidek Aero DeLuxe
  • Unidek RenoAero
  • Unidek RenoAero Riet

Meer informatie vindt u op www.stopmetzagen.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie