De juiste keuze met dakpanelen

Nu buitenzijde mogelijk in matte Colorcoat Prisma Textured Black

Staal voor het dak, je kunt er vrijwel niet omheen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Van de grootste sportstadions tot het kleinste schuurtje, van bijzondere architectuur tot puur functionele toepassingen, ze hebben allemaal een stalen dak. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

Sandwich dakpanelen

Er zijn dakpanelen met een 3-kroons trapezium of een 40 mm golfplaat aan de buitenzijde. De panelen kunnen geleverd worden in een standaard bouwbreedte van 1000 mm en lengte tot maar liefst 25 meter voor snelle montage. Tevens met de optie van een kopse overlap, die middels de nieuwste technologie 100% schuimvrij en recht afgesneden is. SAB-profiel levert dakpanelen in de diktes 70 mm tot 160 mm met een 3-kroons TL-profilering en in de diktes 83, 120 en 160 mm met een golf SL-profilering. Of kies voor ECO-panelen van SAB-profiel. Deze dakpanelen hebben aan de buitenzijde een stevige staalplaat en aan de binnenzijde aluminiumfolie. De ECO-uitvoering is alleen mogelijk in de 70 mm trapezium TG of 83 mm golf SG uitvoering.

Buitenbeplating

Voor de buitenzijdeplaten ligt ons ruime assortiment Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® in diverse kleuren klaar. Beide met een uitstekende weerstand tegen corrosie en tot maximaal 40 jaar garantie (ook bij de toepassing van PV / zonnecellen). Als eerste in Nederland voert SAB de zeer matte kleur Black Textured in Colorcoat Prisma met een glansgraad minder dan 5% en een enigszins ruw effect. Ideaal voor iedere daktoepassing.

Kernmateriaal

Als kernmateriaal gebruiken we PIR schuim met zeer goede isolatie-eigenschappen, waarmee Rc-waarden tot 6,3 m2K/W mogelijk zijn. SAB panelen zijn brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie. Qua brandclassificatie vallen de SAB sandwichpanelen in klasse B-s2,d0.

Tot slot

Kijk voor alle uitvoeringen, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en informatie over coatings en kleuren op de website van SAB-profiel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie