Op zoek naar een duurzaam, sterk én brandveilig dak?

Vezelcement golfplaten van Swisspearl staan garant voor een goede dakbedekking

Golfplaten worden veelal toegepast in de agrarische sector, als dakbedekking op schuren en stallen. Ontdek de voordelen van Swisspearl vezelcement golfplaten.

Vezelcement golfplaten

Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten zijn KOMO-gecertificeerd en zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie een goede keuze qua sterkte, uiterlijk en prijs. Door de hoogwaardige oppervlaktebehandeling behouden Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten ook in het Nederlandse klimaat tientallen jaren lang hun mooie oppervlak en hun sterkte. De (uiteraard asbestvrije) golfplaten zijn snel en eenvoudig te plaatsen en zijn onderhoudsarm.

Brandveilig

Het aantal dieren dat jaarlijks bij stalbranden omkomt, neemt toe. De brandveiligheidsrisico's komen mede voort door grote veehouderijen die steeds meer uitgerust worden met technische installaties. Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten hebben brandklasse A2,s1-d0 volgens EN13501-1 en zijn dus praktisch onbrandbaar. Bij een brand zullen de golfplaten niet bijdragen aan uitbreiding van de brandhaard.

Geluiddempend

Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten zijn geluiddempend. Bij agrarische toepassing is dat gunstig voor het dierenwelzijn. Runderen hebben een veel gevoeliger gehoor dan mensen, zij worden dan ook eerder onrustig door geluiden van buitenaf zoals harde regen of hagel. Geluidsstress heeft een negatief effect op de voeropname en melkgift. Tevens dempen de golfplaten het geluid van binnenuit, wat ook nog eens gunstig is voor de omgeving.

Weerbestendig

Vezelcement heeft een hoge pH-waarde, waardoor het materiaal een hoge weerstand biedt tegen algen, bacteriën, mos en schimmels. Doordat vezelcement een natuurlijk product is dat ademt, zal condens- en roestvorming geen kans maken. De Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten zijn tevens bestand tegen chemische invloeden, zoals residuen uit luchtwassers.

Asbesthoudend dak vervangen

Er zijn nog veel asbestdaken in Nederland. Een groot aantal hiervan zijn in feite aan het eind van hun levensduur, waardoor steeds meer asbestvezels in de lucht terechtkomen en in de omgeving worden verspreid. Daarom is het van groot belang dat asbestdaken worden vervangen. Wanneer u kiest voor een Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten dak bent u verzekerd van een duurzaam, sterk en asbestvrij dak.

Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten zijn ook zeer geschikt als (af)dak van een tuinschuur, carport, houtopslagplaats of hondenhok voor de particuliere sector.

Kijk voor meer informatie op de website van Swisspearl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie