Voorkom nachtmerries met een goed beveiligingsplan

Observeren, detecteren, registreren en alarmeren

Het is een nachtmerrie voor elke ondernemer: een inbraak in het bedrijfspand waarbij de inbrekers ervandoor gaan met een grote buit en/of computers met privacygevoelige gegevens. Daarnaast kan er grote schade worden aangericht of zelfs brand worden gesticht.

En ook overvallen hebben een grote impact op ondernemers en personeel. Helaas is 99% van de overvalalarmen waar de politie op reageert loos alarm. Om de inzet van de politie te verbeteren, geldt er vanaf 1 juli 2021 een nieuw protocol bij overvalalarmen. Na het activeren van een overvalknop dient de overval eerst geverifieerd te worden voordat de politie met de hoogste prioriteit op de melding reageert.

Verificatie kan bijvoorbeeld door:
  • videoverificatie: een videoverbinding met meldkamer;
  • audioverificatie: een audioverbinding met meldkamer;
  • of visueel: een getuige bevestigt telefonisch aan meldkamer of 112.
Camerabewaking

Om het risico op inbraak of overvallen te verkleinen zijn goede sloten, slimme verlichting, een alarmsysteem, maar ook camerabewaking aan te raden. Met camerabewaking kunt u alle in- en uitgangen en kostbare goederen observeren. Een goed beveiligingsplan schrikt kwaadwillenden af. Mocht er toch iets gebeuren, dan kan een camerabewakingssysteem verdachte situaties detecteren en registreren.

Alarmmelding

Een camerabewakingssysteem kan gekoppeld worden aan een Particuliere Alarmcentrale (PAC). Het systeem kan dan bij verdachte situaties automatisch een alarmmelding sturen naar de aangesloten meldkamer. Op deze manier wordt de meldkamer snel op de hoogte gebracht, kan de meldkamer via de camerabeelden controleren of er inderdaad sprake is van een inbraak of overval en indien nodig de politie alarmeren. Dit vergroot de pakkans en beperkt mogelijk de schade.

De alarmmelding kan ook naar een mobiel worden gestuurd, zodat er direct naar de beelden gekeken kan worden door de ondernemer zelf.

Controle na bedrijfsuitbreiding

En vergeet niet na een verbouwing of uitbreiding van een pand om te controleren of de camerabewaking nog volstaat in de nieuwe situatie, of dat er iets gewijzigd moet worden in het beveiligingsplan?

  • Is er een nieuwe toegang bijgekomen?
  • Blokkeert er nu iets het zicht van een camera?
  • Dekken de camera’s alle gebieden die in beeld moeten worden gebracht?

Meer informatie over hoe camerabewaking kan helpen of hulp nodig bij het opstellen van een cameraplan? Neem telefonisch contact met ons op via (0162) 38 72 47, stuur ons een mail of bezoek onze website.

It’s not the same. It’s IDIS.

« Nieuws overzicht