Rolluiken als wering tegen inbrekers

We gaan weer vaker op pad

“De politie waarschuwt voor inbraken in de zomerperiode”, aldus de NOS. We mogen en gaan weer steeds vaker op pad, er is dan niemand in huis, een kans die inbrekers niet laten schieten. In Nederland stijgt tijdens de zomerperiode het aantal inbraken gemiddeld met 5 procent, op sommige plekken is dit zelfs tussen de 25 en 30 procent. Zorgen dat het huis goed achterblijft, zeker met de vakantie in zicht, is een must. Gelukkig dragen de Alulux rolluiken hier een steentje aan bij.

Sleutel tot succes

Veiligheid is één van de belangrijkste factoren in het dagelijks leven. Wanneer u aan tien personen de vraag stelt waarvoor een rolluik dient, krijgt u vermoedelijk een eenduidig antwoord: “beveiliging”. Huizen met inbraakvertragende voorzieningen, waaronder rolluiken, worden snel overgeslagen door inbrekers. Dit omdat de drempel tot een succesvolle inbraak een stuk hoger ligt.

Het juiste materiaal

Betekent dit dan dat alle rolluiken inbraakwerend zijn? Nee, zeker niet. Hoewel een kunststof rolluik inbrekers afschrikt, is het niet moeilijk om deze te forceren. Kies daarom voor een hoogwaardig aluminium rolluik in combinatie met elektrische bediening. Het sterke aluminium en de blokkerende functie van de elektrische rem maken forceren nagenoeg onmogelijk. Hierdoor wordt het voor inbrekers ontzettend lastig om uw woning binnen te dringen.

Voor ieder raam een oplossing

Woningen met rolluiken schrikken inbrekers af. Naast de beveiligende functie werkt een rolluik ook nog uitstekend als isolatie in zowel de zomer- als wintermaanden en is het product uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Alulux rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende types, modellen en kleuren. Zo beschermt u uzelf én uw huis. Meer weten? Kijk op de website.

« Nieuws overzicht