Een harmonische relatie met NedZink NOIR tussen heden en verleden

Boerderijwoning gerenoveerd en uitgebreid

Deze ‘jaren 50’ boerderijwoning is door Bureau Fraai geheel gerenoveerd en tevens uitgebreid door de bestaande oude schuur naast het woonhuis te verlengen met een eigentijdse uitbouw. Met het ontwerp van deze uitbouw heeft de architect een harmonische relatie proberen te realiseren tussen heden en verleden.


De jonge familie wonend in deze 50er-jaren boerderijwoning in het oosten van Nederland had de wens het gedateerde interieur te renoveren, uit te breiden en tegelijkertijd de relatie met de prachtige omgeving te versterken.

Voor de uitbreiding besloot de architect de bestaande oude schuur te verlengen. Terwijl deze schuur gebouwd was met bakstenen en keramische dakpannen is voor de uitbreiding gekozen voor een NedZink NOIR roevendak met achter de roeven verborgen zwart aluminium kozijnen. Deze stoere moderne uitstraling heeft een sterk contrast met de lichte binnenruimte met houten schaarspanten die juist weer refereren naar historische Nederlandse kapconstructies. Door dit schaarspant in de voorgevel ook te gebruiken als raamkozijn lijken alle grenzen tussen binnen en buiten te vervagen.

 
  • Fabrikant: NedZink BV, Budel-Dorplein
  • Materiaal: NedZink NOIR
  • Architect: Bureau Fraai, Amsterdam
  • Zinkverwerker: Porskamp Installatietechniek, Lichtenvoorde
« Nieuws overzicht