Nieuwe Colorcoat Prisma met een Textured finish

Meer mogelijkheden

Eind april 2021 is Colorcoat Prisma® in een Textured finish erbij gekomen. De nieuwe reeks heeft een ruw effect en is tevens het meest matte product met een typische glansgraad <5%, ook in donkere kleuren.

Unieke matte uitstraling

Tata Steel en SAB zijn verheugd om architecten, ontwerpers, projectontwikkelaars en gebouweigenaren nog meer ontwerpmogelijkheden te bieden met de introductie van de nieuwe Colorcoat Prisma Textured-afwerking, als onderdeel van het voorgelakt stalen aanbod voor dak- en gevelbekleding. De nieuwe robuuste afwerking in een 70 µm 3 laags coatingsysteem is ontworpen om een unieke uitstraling te bieden en combineert hedendaagse esthetiek met de duurzaamheid en langdurige prestaties waar Colorcoat Prisma bekend om staat. De structuur geeft het voorgelakte staal een matte uitstraling, een spannende illusie van diepte, en helpt tegelijkertijd de lichtreflectie te minimaliseren. Tevens kunnen zo bijzondere combinaties gemaakt worden met de standaard Satin glansgraden van Metallic en Solid/Uni kleuren. Voor meer technische informatie: download hier de datasheet Colorcoat Prisma - Textured.

Beschikbaarheid van kleuren

Elke Solid/Uni of special Metallic kleur die op de Colorcoat Prisma kleurenkaart staat, is op aanvraag verkrijgbaar met de blanke structuurlak. Als eerste standaard heeft SAB de kleur Black Textured direct op voorraad genomen. Andere kleuren kunnen door ons besteld worden. Bovendien kan, via de Tata Steel Repertoire-kleuradviesdienst, bijna ook elke Uni kleur met een blanke structuurlak worden geproduceerd. Met een minimale bestelhoeveelheid van 5.000 m2 geeft dit een ruime keuze aan mogelijkheden voor een gebouw.

Gangbare dak- en geveltoepassingen

Colorcoat Prisma met een blanke structuurlak is daarmee een ideale keuze voor zowel dak- als gevelbekleding van commerciële gebouwen, winkels, magazijnen, overheidsgebouwen en superieure esthetische gebouwen. Het eindresultaat geeft een natuurlijk effect met de illusie van diepte, voor een hoogwaardig gebouw met een geraffineerde afwerking.

Kleurmonsters

Voor fysieke handmonsters kun je contact opnemen met SAB via 030 6879700, een email sturen of hier kleurmonsters bestellen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie