Brandveilige gevels in logistiek

Met SAB sandwichpanelen eenvoudig een WBDBO van 60 minuten

Staal voor de gevel, je kunt er vrijwel niet omheen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Van grote logistieke distributiecentra, zoals de 210.000 m2 van DHG Smartlog Maasvlakte, tot een kleine opslagloods, van bijzondere architectuur tot puur functionele toepassingen: veel hebben een stalen gevel. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

WBDBO 60 minuten met SAB sandwich gevelpanelen

Brand is altijd een belangrijk thema en dan met name brandwerendheid. Steeds vaker moeten gevels in ons dichtbevolkte land voldoen aan een WBDBO-eis van 60 minuten (Zie ook BmS informatie: Regelgeving brandoverslag ‘ontspiegeld’). Hiervoor zijn veelal gevels nodig die minimaal 30 minuten brandwerend zijn. SAB heeft daarom recent de vernieuwde SAB WB 100.1000 (horizontaal en verticaal toegepast) en de SAB D 90.1000 TL (verticaal) door Efectis laten testen op brandwerendheid. De resultaten waren zeer positief. De SAB WB 100.1000 en SAB D 90.1000 TL haalden met gemak de 30 minuten (EW30). Deze resultaten gelden ook voor de dikkere sandwichpanelen van beide uitvoeringen (zie overzicht).

Buitenbeplating

Voor de buitenzijde ligt ons ruime assortiment Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® in meer dan 40 kleuren klaar zoals bijvoorbeeld Anthracite, Black, Seren Copper of Sirius. Meer bijzondere gevelkleuren als Seren Gold or Seren Midas zijn op aanvraag snel te leveren. Beide coatings geven een uitstekende weerstand tegen corrosie en tot maximaal 40 jaar garantie.  

Kernmateriaal

Als kernmateriaal gebruiken we PIR schuim met zeer goede isolatie-eigenschappen, waarmee Rc-waarden tot 4,7 m2K/W voor de gevel makkelijk te behalen zijn. SAB panelen zijn brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie. Qua brandclassificatie vallen de SAB sandwichpanelen in klasse B-s2,d0.

Tot slot

Kijk op de website van SAB voor alle uitvoeringen, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en informatie over coatings en kleuren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie