Inspirerende leeromgeving

Speelse gevelplaten met kleurrijke patronen

De uitstraling van een schoolgebouw is bepalend voor een prettige leeromgeving. Speelse gevelplaten met kleurrijke patronen prikkelen de nieuwsgierigheid en stimuleren de verbeelding. Met de gevelpanelen van Swisspearl creëer je een aantrekkelijke, inspirerende leeromgeving. Swisspearl biedt een passende oplossing voor zowel nieuwbouw, renovatie als prefab.

Functionaliteit

Een schoolgebouw moet voldoen aan een aantal functionele eisen. Belangrijke criteria zijn onder andere de robuustheid, duurzaamheid en brandveiligheid. Swisspearl biedt het allemaal. De duurzame gevelpanelen sluiten mooi aan bij de hedendaagse architectuur en passen ook nog eens binnen het scherpe budget voor scholenbouw.

Robuustheid

Rondom scholen verblijven en spelen veel kinderen, waardoor het nodig is dat de gevel tegen een stootje kan. Swisspearl vezelcementpanelen hebben een hoge stootvastheid en een lange levensduur, met een geringe onderhoudsvraag. Door de hart-op-hartafstand van het regelwerk te verkleinen, kan een nog hogere weerstand worden bereikt.

Binnenwanden

Ook voor de binnenzijde van scholen heeft Swisspearl interessante producten. De Swisspearl Multi Force is bijvoorbeeld zeer geschikt als af te werken bouwplaat in lichte scheidingswanden. In een school moeten deze tegen een stootje kunnen, denk bijvoorbeeld aan gangen en gymzalen.

Brandveiligheid

Swisspearl helpt ook mee aan een brandveilige geventileerde gevelconstructie. Behalve de vezelcement gevelplaten met brandklasse A2, levert Swisspearl ook de Swisspearl Windstopper. Deze plaat is een dampopen, brandveilige barrière die de achterliggende isolatie en constructie beschermt.

Kleurkeuzes

Kleuren spelen een belangrijke rol in de architectuur. Samen creëren ze een visuele omgeving die de wisselende emotionele staat van de menselijke geest weerspiegelt. De Swisspearl gevelplaten bevorderen de kwaliteit van een leeromgeving. Intelligente vorm- en kleurkeuzes kunnen helpen bij het leerproces van zowel kinderen als volwassenen.

Laat u inspireren voor uw project en ga naar de website van Swisspearl. De vele referenties leveren u ongetwijfeld een bron van inspiratie op!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie