Christelijk Lyceum Veenendaal krijgt glanzende gevel

Materiaalkeuze

Onlangs zijn de deuren geopend van het hernieuwde Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture heeft de karakteristieke uitstraling van de betonnen structuur van de bestaande bebouwing gebruikt als decor voor het nieuwe pand.

Bij het nieuw gebouwde atrium is Rockpanel gevelbeplating toegepast in diverse tinten. De voor- en achtergevel zijn bekleed met zandkleurige Rockpanel Colours gevelplaten (RAL 1015) die goed passen bij de omgeving waarin de school ligt. Bij de kopse gevels van de bestaande gebouwdelen is voor witte Rockpanel gevelpanelen gekozen.

Waarom Rockpanel gevelbekleding?

Dat bij de gehele gevel Rockpanel plaatmateriaal is toegepast, was voor architect Loes Thijssen geen verrassing. Bij dit project staat duurzaamheid en circulariteit centraal. Het spreekt ons aan dat de panelen geheel recyclebaar zijn. Dit past goed bij de duurzaamheidsambities die we met de school hadden.”

Bij de bestaande geveldelen is gekozen voor Rockpanel Metals in een op maat gemaakte kleur en voorzien van een slijtvaste, duurzame glanscoating. Deze geeft in het daglicht een extra dimensie aan de gevel. Rockpanel Metals is voorzien van een slijtvaste, duurzame glanscoating die in het daglicht een extra dimensie aan de gevel geeft, en die perfect bij deze uitstraling past.

Ontdek hier het nieuwe Rockpanel Metals assortiment.

Eenvoudige montage

Voor montagebedrijf Pruyssen was het een voordeel dat Rockpanel-panelen eenvoudig te verwerken zijn, vertelt eigenaar Jan Pruyssen. Onze grootste uitdaging was de omvang van het project. Als je een oppervlakte van bijna 2.000 m² wilt bekleden, is het fijn als het plaatmateriaal licht van gewicht is en eenvoudig handelbaar. Bij dit project zijn de platen vernageld aangebracht, en dat ging foutloos en snel.”

Bij de installatie van de Rockpanel Metals waren bovendien af en toe kleine aanpassingen nodig. De panelen zijn hier bevestigd in een speels patroon in grote aluminium kaders, die niet altijd even recht waren. Gelukkig waren de Metals-panelen, zoals alle panelen van Rockpanel, met standaard gereedschap eenvoudig op maat te zagen”, legt Pruyssen uit.

Lees het complete projectverhaal

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie