Sprekende gevel dankzij speelse combinatie verticale gevelprofielen

Linarte gevelbekleding van Renson laat alle architecturale opties open

De beperkte gevelbreedte weerhield de opdrachtgever en architect van deze nieuwbouwwoning in het Belgische Ieper er niet van om resoluut de kaart van de ‘openheid’ te trekken. Samen met de speelse combinatie van verticale profielen in de zwart-witte gevel, leverde dit een uniek ontwerp op, waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen: van de open voorzijde tot de zuidgerichte tuin.

“Voor een jong gezin als het onze is ons huis een echt ‘leefhuis’. Binnen en buiten vloeien in elkaar over dankzij het terras in het verlengde van de binnenvloerbekleding en grote glaspartijen die voor een geïntegreerd gevoel zorgen”, verduidelijken Dieter en Anne-Sophie. Ook aan de voorzijde van de woning kan je daar niet omheen, met de Linarte verticale aluminium gevelbekleding van Renson die aan de andere kant van het glas naast de voordeur naadloos verder loopt langs één muur in de inkomhal.

Strak en toch speels

De ledverlichting in de gevelbekleding verwerkt, zorgt voor een speels element in de strakke façade. Maar wat het strakke zwart-wit dat tikkeltje extra cachet geeft, is toch de verrassende combinatie van verschillende verticale profielen. “En dan komt hoe dan ook de meerwaarde van de Linarte gevelbekleding bovendrijven”, zegt architecte Nele Delva (Trant Architecten). “Met individuele profielen kan je namelijk je creativiteit de vrije loop laten. Het resultaat is in dit geval een unieke wildverband combinatie van ‘Even’ en ‘Block’ profielen, die laatste zowel in de 16mm als 30mm diepe versie. Met de schuifpoort mee in dezelfde Linarte-profielen bekleed, krijgt het totaalbeeld van de voorgevel zelfs nog een extra ‘boost’.”

Onderhoudsvrij en duurzaam? Een absolute meerwaarde

“We zijn dan ook heel tevreden met onze keuze voor de Linarte gevelbekleding”, klinkt het bij Dieter en Anne-Sophie. “Door de rest van de gevel en de voortuin vrij sober te houden, komt die als blikvanger van onze woning zelfs nog extra tot z’n recht.” Maar naast dat esthetische aspect, was het vooral ook de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van de aluminium gevelbekleding die hen over de streep trok.

Kijk voor meer informatie op de website van Renson.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie