Circulair isoleren met IsoBouw

Een leidende rol

De energietransitie en de besparing van grondstoffen en materialen vragen om doordachte isolatiesystemen. IsoBouw neemt hierin een leidende rol.

Isoleren heeft topprioriteit

Om de energievraag bij gebouwen te beperken is isoleren de meest efficiƫnte oplossing (prioriteit 1 conform Trias Energetica en eerste stap bij BENG). De beste energiebesparing is immers de niet gebruikte energie.

Milieuvriendelijke isolatiesystemen

Met het gebruik van airpop (EPS) heeft IsoBouw al een voorsprong. De airpop-producten bestaan voor 98% uit lucht en zijn 100% recyclebaar. De energie-input en de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie is de laagste van alle gangbare isolatiematerialen. Logisch dus dat deze producten in vrijwel alle toepassingsgebieden wetenschappelijk aantoonbaar de beste milieuscore behalen.

De kracht van innovatie

Innovatie zit bij IsoBouw in de genen. Ten voordele van het milieu bedenken zij isolatiesystemen waarbij de grondstofinzet beperkt blijft en waarbij er minder materialen nodig zijn bij de montage. Ook leveren zij producten veelal op specificatie waardoor de inzet van grondstoffen en de hoeveelheid afval beperkt blijven.

Aantoonbaar circulair

Circulariteit wordt vaak geclaimd maar zelden aangetoond. Aan de hand van het 10R circulariteitsmodel legt IsoBouw in detail uit waarom het bedrijf en hun isolatieproducten circulair zijn en de beste bijdrage leveren aan een circulaire economie. U kunt deze onderbouwing bekijken op de website.

Focus op duurzaamheid

Samen met haar holding BEWi heeft IsoBouw duurzaamheid beleidsmatig vastgelegd. De duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 omvatten onder andere het volgende:

  • 0% afval uit het productieproces.
  • 50% van de grondstoffen zijn van gerecycled materiaal of niet-fossiel.
  • 50% van de energiebehoefte is niet-fossiel opgewekt.
  • 50% van het transport is gebaseerd op niet-fossiele brandstof.
  • 100% van de producten zijn recyclebaar.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie