Een gevel renoveren met Rockpanel Woods

De Philosoof

VM Geveltechniek heeft de gevel van een appartementencomplex in Zwolle gerenoveerd. Het oude, afbladderende en loskomende multiplex is vervangen door Rockpanel Woods gevelplaten. Appartementencomplex De Philosoof staat op het voormalige terrein van het Stilobad in een mooie en rustige omgeving van Zwolle, dicht bij het centrum. “Het is een opvallend, kleurig gebouw dat volledig past bij de omgeving”, legt Jos Marsman, bewoner en woordvoerder namens de VVE, uit. De gevel speelt hierbij een belangrijke rol. 

Vijf jaar geleden zagen de bewoners van het 36 appartementen tellende gebouw na onderzoek dat de houten gevelpanelen aan de binnen- en buitenzijde aan een grondige opknapbeurt toe waren.

Kleurvast en onderhoudsarm

“We zochten een paneel dat zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke staat en kleuren van de multiplex platen in de buurt kon komen. Rockpanel Woods heeft dezelfde warme, levendige uitstraling van echt hout, en is bovendien beschikbaar in een breed kleurenscala. Wij kwamen na een korte zoektocht en raadpleging van de leden uit bij Woods kersen, een vrijwel identieke kleur als de oude multiplex beplating. En niet onbelangrijk natuurlijk: de Rockpanel gevelplaten zijn weer- en UV-bestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Hierdoor hebben wij de komende tientallen jaren bijna geen omkijken meer naar de gevel.”

Plaatmateriaal dat je eenvoudig verwerkt

Jeroen van der Loos is projectmanager bij VM Geveltechniek en heeft al eerder met Rockpanel gewerkt. Hij heeft louter positieve ervaringen: “Rockpanel is een gevelplaat die ik persoonlijk graag toepas bij renovatieprojecten vanwege het hoge verwerkingsgemak. De vorm van de gevel is bij De Philosoof niet helemaal symmetrisch. Hierdoor zitten er heel veel maatafwijkingen in het pand. Normaal gesproken maken we vooraf een demarcatie en produceren we bijvoorbeeld vanaf tekening of we meten in en produceren vervolgens. Maar met de grote hoeveelheid L-vormige platen, was de snelste en voordeligste manier zagen in het werk. Rockpanel leent zich hier gelukkig uitstekend voor. De platen zijn licht, makkelijk hanteerbaar en ze kunnen snel en strak op maat gezaagd worden zonder dat je daar bijzonder gereedschap voor nodig hebt.”

Meer weten over Rockpanel Woods? Klik hier.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie