Hoge hygiëne eisen aan jouw wand- en plafondafwerking?

Wonderboard

Moet jouw organisatie voldoen aan de strenge HACCP-normen doordat je met levensmiddelen werkt? Wonderboard is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die moeten voldoen aan het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen.

Wonderboard wordt al 25 jaar met succes in heel Europa toegepast. Veel bedrijven hebben gekozen voor deze oplossing. Het is een eenvoudige oplossing voor renovatie en nieuwbouw. De platen en sandwichpanelen worden toegepast in ruimten waar strenge hygiënische eisen (HACCP-normen) worden gesteld en schoonmaakgemak een vereiste is.

Eigenschappen

Wonderboard® platen worden samengesteld met een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte, gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een harsrijk oppervlak dat taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. De unieke versmolten beschermlaag zorgt ervoor dat de platen naast schimmel- en bacteriewerend ook vuilafstotend en slagvast zijn.

Ruimtebesparing

Wonderboard® glasvezelversterkte platen hebben een standaard dikte van 2,3mm. Deze kunnen zonder ruimteverlies direct verlijmd worden op vlakke ondergronden zoals tegelwanden, gipsplaat, beton, steen en stucwerk. Dit kan in nieuwe en oude situaties tegen metselwerk, gas- of cellenbeton en isolatiepanelen.

Plafondsysteem

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de plafonds in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP-norm. Voor bedrijfsruimten zijn er verschillende typen plafondsystemen leverbaar. Dit is afhankelijk van de gestelde eisen. Indien het mogelijk moet zijn om het plafond direct met water schoon te spuiten en regelmatig te reinigen, dan wordt het sandwichpaneel geadviseerd. Dit is een paneel met een dikte van 35mm en kan direct tegen het plafond worden gemonteerd. Eventueel kan er gekozen worden voor een regelwerk, om bijvoorbeeld het plafond te verlagen en bestaande leidingen en obstakels weg te werken. Voor een systeemplafond zijn er plafondtegels leverbaar, welke direct tussen de liggers gelegd kunnen worden. Als alternatief kunnen de vlakke kunststof panelen worden toegepast als plafond op een regelwerk in de voedingsindustrie. Deze panelen zijn zo goed als naadloos te verwerken voor een mooie en strakke plafondafwerking. Het materiaal is antistatisch en niet oxiderend.

HACCP

HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Binnen de ruimtevaart is het niet mogelijk om bedorven voedsel terug te sturen en te vervangen door andere producten. Het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging wordt gezien als een onacceptabel risico. Voor velen is het voldoen aan de regels voor voedselveiligheid en het toepassen van gevarenidentificatie en risicoanalyse een extra belasting. Een gestructureerde aanpak om de voedselveiligheid te waarborgen door een managementsysteem als HACCP helpt bedrijven en organisaties hun betrokkenheid aan alle belanghebbenden aantoonbaar te maken zodat deze aan de steeds toenemende eisen voldoen. Het is van groot belang dat oude tegelwanden en stalen of aluminium sandwichpanelen worden vernieuwd. Wonderboard® is het ideale product om deze problemen aan te pakken.

Wonderboard is een merk van Milin.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie