Verkerk maakt 60 kunststof badkamerplafonds

Peter Verkerk is eigenaar van het gelijknamige sanitair en tegelwerk bedrijf uit Brouwershaven

Al jaren zet Peter Verkerk zich elke dag vol overgave in om bij zijn klanten hoogwaardige en strak afgewerkte badkamers op te leveren. Badkamers waar zowel zijn klanten als hij trots op zijn.

Badkamerplafonds kunnen uit diverse materialen bestaan. Zo heb je gips, MDF en ook kunststof. Peter: “Ik werkte voorheen vaak met gipsplaten of MDF in badkamers. Maar ja, ik ben eigenlijk best sceptisch over dat materiaal in vochtige ruimtes, want het zet uit.  Als ik de badkamer dan had opgeleverd, moesten de bewoners het plafond eerst nog schilderen. Dat is niet echt ontzorgen hé? En na een aantal jaar had het plafond opnieuw onderhoud nodig. Hoe je het ook wendt of keert, dat kost toch geld.”

Spotjes in een betonnen plafond

Wanneer Peter de wensen en eisen van bewoners ging inventariseren, kreeg hij ook vaak het verzoek om het verlichtingspunt te verleggen. Peter: “En dan altijd op plekken waar het lastig is of niet kan. Bijvoorbeeld als er een muurtje was geplaatst die er in de vorige badkamer nog niet zat. Dan kom je niet altijd uit met je centraaldoos en je wilt ook niet dat mensen in de schaduw moeten douchen.” Hij lacht: “Even een spotje verleggen in een betonnen plafond is niet zo eenvoudig.”

De gouden tip 

Peter sloeg nooit acht op andere alternatieven dan gipsplaten en MDF. Totdat zijn bouwmaterialen groothandel in Zierikzee hem tipte op de mogelijkheden van kunststof plafondsystemen. Hij vertelt: “Vroeger had je die gladde kunststof plafonds. Die plastic schrootjes, dat was geen gezicht! Maar ik heb nu een merk gevonden waaraan je niet ziet dat het kunststof is. Wat ik er een voordeel van vind is dat wanneer mijn klanten hun verlichting ergens anders willen, dat dat kan zonder dat je in beton hoeft te boren en te frezen. Ze kunnen dit plafond ook nog eens heel makkelijk schoonmaken.” Hij vervolgt: “Het plafond zet niet uit door vocht en schilderen is niet meer nodig.” Hij knipoogt: “Zo’n plafond gaat wel meer dan 30 jaar mee hoor!”

Werken met kunststof plafondpanelen

De kunststof plafonds zijn gemakkelijk te demonteren. Peter legt uit: “Stel dat er een lekkage boven het plafond zit. Dan haal je die panelen er heel gemakkelijk uit door simpelweg de schroefjes weer los te draaien. Na het oplossen van het probleem plaats je het plafond weer terug.” De plafondpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Peter: “Soms zit je wel eens met een lengte te rommelen. Als ik dan een plafondpaneel van 2.70m heb, maar ik heb niet meer dan 2 meter nodig, dan kan ik 70 cm weggooien. Zonde natuurlijk! Dan is het fijn dat je de lengte van 6m hebt, want daar kan ik er dan 3 uithalen. Je kan dus alle kanten op. Ook het verwerken van de panelen vindt hij prettig. “Die panelen zijn hol van binnen, dus heel licht. Je kan ze heel gemakkelijk zagen en er heel netjes mee werken. Bijvoorbeeld: heb je te maken met een schuin dak in je badkamer, dan kun je de kunststof plafonddelen gewoon door laten lopen op die schuine wand. Met die bijbehorende plintjes kun je vervolgens je dakraam netjes afwerken.”

Je klant ontzorgen met Florence

Peter heeft zeker zo’n 60 badkamers opgeleverd met de kunststof plafondsystemen van Florence. Hij glundert: “Ik kan mijn klanten ontzorgen en hoef ze nergens mee te belasten. Mijn advies: probeer er eens  één. Dan zie je vanzelf dat je er meerdere wil gaan doen.”

Vraag een gratis promotiepakket aan

Benieuwd naar de kleuren en kwaliteit? Vraag nu een gratis promotiepakket aan. Wij zorgen ervoor dat je het binnen 2 werkdagen in huis hebt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie