Eindeloos variëren met aluminium muurafdekkappen

Maatwerk en assortiment

De aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium worden veelal als afwerking van muurtjes of borstweringen van onder meer balkons en loggia’s gebruikt. Bovendien worden de muurafdekkappen in toenemende mate toegepast als dakrandafwerking. Het assortiment van marktleider Roval Aluminium bestaat uit muurafdek-systemen die variëren in vooraanzicht, schuinte of maatvoering. Als maatwerk-specialist zijn de muurkappen ook helemaal naar wens van de architect te modelleren.

Uniek klangensysteem

Behalve de esthetische kwaliteiten is ook het door Roval zelf ontwikkelde klangensysteem een uniek element. Dit klangensysteem zorgt ervoor dat de muurafdekkers schroefloos gemonteerd kunnen worden. De kappen worden zeer eenvoudig over de klang vastgedrukt. Groot voordeel is dat de muurkap door die schroefloze montage zijn stevigheid en esthetische uitstraling behoudt. De muurafdekker blijft hierdoor mooi strak en glad.

Maatwerk in muurafdekkappen

Als maatwerkspecialist kan Roval Aluminium de aluminium muurafdekkappen ook rondwalsen en togen. Het is daarom niet altijd nodig om voor een gesegmenteerde variant te kiezen. Deze wordt soms toch als minder mooi ervaren.

Ook wat betreft vooraanzicht is er keuze. De muurafdekkap kan van een rond, recht of schuin vooraanzicht worden voorzien. Met een rond vooraanzicht lijkt de muurkap op een traditionele dakrand in kraaluitvoering, die overigens ook deel uitmaakt van het Roval-assortiment.

Het maatwerk gaat echter veel verder. De aluminium muurkappen van Roval laten zich uitstekend vormen. Ze zijn bijvoorbeeld ook gebruikt voor de afwerking van trapgevels of puntgevels. Een groot verschil met staal, dat niet zo vloeiend te detailleren is als aluminium. Dit is tevens de reden waarom architecten voor de afwerking van topdalhoeken liever kiezen voor de aluminium muurafdeksystemen van Roval, die overigens ook in breedte kunnen variëren.

Neusje voor afwatering

Dit zijn overduidelijk visuele kenmerken, die de esthetische kwaliteiten van de muurafdekkappen van Roval eer aan doen. Onopvallend en minder zichtbaar bijvoorbeeld is het ‘neusje’ waarmee de muurafdekkap kan worden voorzien. Dit neusje heeft echter een belangrijke functie. Het wordt gebruikt om de waterafvoer te reguleren door het regenwater de gewenste richting in te leiden. Het doel hiervan is om lekstrepen op de gevel te voorkomen.

Ook de op de klang voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt lekstrepen. Deze band zorgt ervoor dat inwatering namelijk niet mogelijk is. Daarnaast zorgt deze afdichtingsband tegelijkertijd voor een goede geluiddemping.

De kappen kunnen in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering in vrijwel alle RAL-kleuren worden geleverd. Prettige bijkomstigheid is dat de aluminium muurafdekkappen optimaal te combineren zijn met de balustersystemen van Roval Aluminium. Meer inspiratie vindt u op de website van Roval Aluminium.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie