Het perfecte evenwicht tussen zicht en geluid

Een akoestische oplossing die het visuele concept aanvult

Het creëren van een flagship trainingscentrum voor een raamtechnologiespecialist in het Duitse Augsburg, vereist begrijpelijkerwijs grote raamoppervlakken, die het interieur overspoelen met licht. Wanneer dit echter gepaard gaat met het gebruik van beton, tegels en geluidsreflecterend metaal, leidt dit tot geluidsoverlast. Daarom had Finstral AG een akoestische oplossing nodig die het visuele concept zou aanvullen.

Toonaangevende akoestische prestaties

Het montageteam van Schmidt Trockenbau GmbH verwerkte derhalve 2.900 strekkende meters zeer geluidsabsorberende Metal Baffles V-P 500 om dit evenwicht tussen zicht en geluid te bereiken. De oplossing, ontworpen in een antracietkleurige afwerking en een trapsgewijze configuratie, zorgde voor een aangename esthetiek in lijn met de hedendaagse hoeken, randen en tribune van het grotere gebouw. Tevens verbergt het mechanische en elektrische componenten. Maar bovenal, leverde het toonaangevende akoestische prestaties - het creëren van de optimale omgeving voor training en inspiratie.

Visuele impact van de baffles

Frank Kühne van het Duitse architectenbureau Architect Fußner | Kühne Architekten motiveert : “De akoestische baffles waren ideaal voor dit project. Bijzonder opmerkelijk, afgezien van de hoge geluidsabsorptiewaarde, is de visuele impact van de opstelling van de baffles. Deze weerspiegelt de vorm van het gebouw en creëert een tussenlaag die de zichtbaarheid van het plafond behoudt. Bovendien bieden de vides in het plafond gemakkelijk plaats aan ventilatie- en verlichtingsinstallaties die later gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud.

Fotograaf: © David Güntsch

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie