Akoestiek en design in harmonie met HERADESIGN® Creative

Nu nog meer mogelijkheden

Het nauwkeurig op elkaar afgestemde samenspel van geluidsabsorberende plafond- en wandoppervlakken zorgt voor een aangename ruimteakoestiek. Perfect, wanneer effectieve geluidsabsorptie, boeiende ontwerpideeën en echte duurzaamheid met één systeem kunnen worden gerealiseerd. Het uitgebreide HERADESIGN® Creative programma van Knauf Ceiling Solutions biedt nu nog meer mogelijkheden. Het is uitgebreid met de nieuwe series “line”, “effect” en “projects”, waardoor de functionerende drie-eenheid van ruimteakoestiek, design en duurzaamheid in de binnenhuisarchitectuur nog veelzijdiger wordt. Opvallend hierbij zijn akoestische panelen van houtwol met een gesloten oppervlak waarin de vezelstructuur in het gefreesde gedeelte naar voren komt - een “in vorm gebrachte chaos”, zogezegd.

Unieke producten in design en kleur

HERADESIGN® Creative line kenmerkt zich door verticale, horizontale, diagonale en in een netwerk ingefreesde lijnstructuren in het oppervlak. Het design van deze serie leeft van het contrast tussen de geordende belijning van de gefreesde lijnen en de tegelijkertijd chaotische houtwolvezelstructuur.

Bij de HERADESIGN® Creative effect worden symmetrische (“Mikado”) en onregelmatige (“Bubbles”, “Turtles”) patronen gecombineerd in wand- en plafondontwerp. Door verschillende soorten freeswerk lijken sommige van de houtwol akoestische panelen schaduwkieren te hebben.

HERADESIGN® Creative Projects staat voor een geheel individuele, klantspecifieke vormgeving. Hier worden door middel van de CNC-gestuurde bewerking van de houtwol akoestische panelen in onze productielocatie in Ferndorf, Oostenrijk, echte unica gecreëerd - bijvoorbeeld namen, bedrijfsaanduidingen of logo's.

“Deze creatieve, oneindig veelzijdige oppervlaktevormgeving en individuele uitvoeringen geven architecten een groot aantal nieuwe vormgevingsmogelijkheden”, licht Peter Brunner toe. “Bijzonder opmerkelijk zijn de HERADESIGN® Micro- en Plano-panelen met de gefreesde HERADESIGN® Creative-effectpatronen, waarbij het effect van twee oppervlakken in één paneel wordt bereikt, wat uniek is op de markt. Deze systeemuitbreiding plaatst ook het merk HERADESIGN® in een bijzondere positie binnen het totale productaanbod van Knauf Ceiling Solutions en vergroot de voordelen voor onze klanten.”

  • Foto's: ©Foto Glanznig
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie