Healthbox 3.0 & Waves: Renson’s slimme ventilatie op maat van renovatie

Energiezuinig renoveren zonder in te boeten aan luchtkwaliteit

De strenge energetische eisen zorgen ervoor dat renovaties enkel nog gebaat zijn bij een combinatie van ingrepen: isoleren, energiezuinig verwarmen én ventileren. Met het juiste ventilatiesysteem lever je dan ook een energiezuinige installatie af en schenk je de bewoner bovendien een gezond binnenklimaat, zonder dat die daar omkijken naar heeft.

In het Belgische Ophain pakt de familie Massagé de renovatie van hun eengezinswoning uit 2002 in verschillende stappen aan. Vooral op het vlak van energieprestaties was de woning aan een flinke update toe. “Een nieuwe verwarmingsketel alleen volstond niet”, aldus Thierry Massagé. “En dus werden intussen het dak en de muren geïsoleerd én een centraal ventilatiesysteem geplaatst.”

[[{"fid":"250777","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Thierry Massagé","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Thierry Massagé","field_caption[und][0][value]":"Thierry Massagé"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Thierry Massagé","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Thierry Massagé","field_caption[und][0][value]":"Thierry Massagé"}},"attributes":{"alt":"Thierry Massagé","title":"Thierry Massagé","height":"248","width":"373","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Thierry Massagé

Installatiegemak voorop bij renovatie

Pascal Pinter van Renson Ambassador PTP Concept stelde voor om de Healthbox 3.0 als centrale unit op zolder te plaatsen. “Zeker in combinatie met de plat ovalen Easyflex luchtkanalen van Renson is dat het ideale toestel voor renovaties”, vertelt hij.“Want die leidingen kan je heel gemakkelijk op de zolderruimte kwijt, zeker met de badkamer en 3 slaapkamers net daaronder.”

De grote troef van de Healthbox 3.0 volgens Pinter? Het toestel meet de luchtkwaliteit aan de hand van (vocht-, CO2- of VOC-) sensoren per ruimte. Zo weet het automatisch waar en wanneer het meer moet ventileren. Zo gaat de ventilatie unit nooit ineens in de hele woning ventileren als dat (bijvoorbeeld ’s nachts) enkel in de slaapkamers nodig is. “Bovendien hoef je geen filters te vervangen en is het onderhoud heel beperkt”, voegt hij er nog aan toe. “Dat maakt voor mij de Healthbox 3.0 tot het beste systeem onder de ventilatiesystemen op de markt. Zeker omdat je ook als installateur vlot aan de slag kan dankzij de automatische kalibratie en de verfijnde inregeling via de installatie-app.”

[[{"fid":"250778","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Pascal Pinter","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Pascal Pinter","field_caption[und][0][value]":"Pascal Pinter"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Pascal Pinter","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Pascal Pinter","field_caption[und][0][value]":"Pascal Pinter"}},"attributes":{"alt":"Pascal Pinter","title":"Pascal Pinter","height":"244","width":"367","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Pascal Pinter

Waves als oplossing voor onbereikbare ‘natte ruimtes’

Restte in deze woning nog de berging. In tegenstelling tot de andere geventileerde ruimtes bevindt die zich op de benedenverdieping, ver weg van de Healthbox 3.0 ventilatie unit op zolder. En dus kwam Pascal Pinter met de Renson Waves op de proppen. “Eigenlijk werkt die op exact dezelfde, slimme en vraaggestuurde manier als de Healthbox 3.0, maar dan zonder luchtkanalen”, verklaart hij die keuze.

Kijk voor meer informatie op de website van Renson.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie