Dakterras aanleggen?

Speciale daktegels

Ga je een dakterras aanleggen? Dan zijn speciale daktegels met bijbehorend onderliggend systeem heel belangrijk voor een stabiel en strak oppervlak. De combinatie zorgt voor bescherming van de dakbedekking, een goede waterafvoer en een veilig loopoppervlak. Maar welke tegel kies je? Daktegels van beton of keramische tegels?

Wat is het verschil tussen beton en keramiek?

Beton is een mengsel van water, cement, grind of granulaat en toeslagmateriaal. Door dit te mengen, vervolgens samen te persen in de tegelvorm en te laten drogen, ontstaan ontzettend sterke tegels. Keramische tegels bestaan uit samengeperste kleilagen die op hoge temperaturen gebakken worden. Hierdoor worden ook deze tegels heel sterk en keihard, dat levert keramische tegels voordelen op.

Geschikt voor dakterrassen

Om te beginnen: beide opties zijn zeer geschikt voor dakterrassen, mits aangelegd met het juiste systeem. De keuze tussen daktegels van beton of daktegels van keramiek is een kwestie van gewicht, uitstraling, investering, onderhoud en natuurlijk smaak.

Zoontjens legt uit over de verschillen tussen dakterrastegels van beton en van keramiek.


Zoontjens is dakspecialist. We hebben de meest uiteenlopende vormen van daken bestraat. Met onze eigen systemen. Zelf bedacht én toegepast. Zoontjens heeft voor élk dak een oplossing. Duurzaam en van de hoogste kwaliteit.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie