Subsidie voor isoleren opgeschroefd

Isoleren loont meer dan ooit tevoren!

De subsidies voor het isoleren van woningen en ander vastgoed zijn per 1 januari 2022 met 20 tot bijna 30 procent verhoogd. Energetische renovatie van bestaande woningen wordt hiermee financieel nog aantrekkelijker. Zeker ook gezien de huidige hoge energiekosten. Als u voor het (na-)isoleren een circulaire oplossing zoekt, laat u zich dan inspireren door de isolatiesystemen van IsoBouw.

Na-isolatie hellend dak

NOM-ready / passief renoveren gaat eenvoudig met de circulaire SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 10.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht. De ingelijmde tengellatten maken de elementen constructief zeer sterk waardoor o.a. overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

3 varianten

Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar. De eerste is voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op oneffen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen. Het laatste type is speciaal voor daken die met een indak PV-systeem worden bedekt.

Het subsidiebedrag voor woningeigenaren kan oplopen tot €30,-/m2.

Luchtdichte zolderisolatie

Een minder ingrijpende methode om het dak na te isoleren is via de binnenzijde met SlimFix Deco. Deze zolderisolatie is verwerkbaar in slechts 3 eenvoudige verwerkingsstappen: Profielen bevestigen, isolatieplaat plaatsen en esthetisch afwerken met een afdekprofiel.  

Het meest kenmerkende aan het systeem zijn de Deco-klikprofielen voorzien van softstrips. Met deze profielen wordt de zolder luchtdicht geïsoleerd zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn. De Deco-klikprofielen maken de esthetische afwerking ook mooier en gemakkelijker.

De circulaire isolatiekern bestaat gedeeltelijk uit het biologische isolatiemateriaal BioFoam.

BioFoam  is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van

plantaardige grondstoffen. SlimFix Deco is dus ook duurzamer. Aspecten die opdrachtgevers zeker zullen waarderen.

Ook hier bedraagt het subsidiebedrag voor woningeigenaren €30,-/m2.

Tijd en geld besparend gevelisolatiesysteem

Bespaar 50-70% op hout en halveer uw verwerkingstijd. SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de circulaire isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

Voor de gevel geldt een hoger subsidiebedrag van €38,-/m2.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van de subsidies op de overheidssite van RVO.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie