Voorkom legionella met de slimme hygiënespoeling van TECE

Bekroond met de German Design Award 2021

TECE levert zowel hygiënespoelingen voor koud- én warm water-installaties, als voor koudwater-installaties. De hygiënespoelingen kunnen overal worden toegepast en zijn bij uitstek geschikt voor gebouwen of delen van gebouwen die niet regelmatig in gebruik zijn. Zoals verzorgingstehuizen, scholen, winkels, hotels, sportgebouwen en andere seizoengebonden faciliteiten.

In deze gebouwen kan drinkwater een langere tijd stil komen te staan, waardoor bacteriën en legionella de kans krijgen zich te ontwikkelen. De hygiënespoeling voor drinkwaterinstallaties voorkomt stagnatie en biedt het volledige scala aan functies: het programmeren van de exacte spoelvolumes, specifieke spoelprogramma's zoals „Interval“ en “Weekdag“, de protocolfunctie en integratie in het gebouwbeheersysteem. Met de hygiënespoeling kan de installateur de gebouwexploitant ontzorgen door een veilige werking van de drinkwaterinstallatie te garanderen, ook bij langere stilstand.

Eenvoudig beheer via een app

Via de app TECEsmartcontrol worden de spoelprogramma’s eenvoudig geprogrammeerd of aangepast. Daarnaast biedt de app een automatische protocolfunctie voor het aantonen van het beoogde gebruik van de drinkwaterinstallatie conform de plicht inzake de openbare veiligheid volgens VDI/DVGW 6023. De app slaat alle spoelingen op en documenteert de huidige instellingen van het spoelprogramma. Het protocol kan eenvoudig via de app worden opgeroepen en in pdf-formaat worden geëxporteerd.

Winnaar German Design Award 2021

De nieuwe hygiënespoeling van TECE overtuigde de jury van de Duitse Raad voor Vormgeving, die de innovatieve oplossing van TECE bekroonde met de German Design Award 2021. Als winnaar in de categorie “Excellent Product Design – Bath and Wellness“.

Drinkwaterhygiëne ook voor bestaande gebouwen

Voor het achteraf inbouwen van een hygiënespoeling in bestaande gebouwen biedt TECE de elektronische bedieningsplaat TECEsolid. De bedieningsplaat is met zijn robuuste roestvaststalen front zeer geschikt voor openbare ruimtes. Ook hier vindt het programmeren en loggen plaats via de app TECEsmartcontrol, waarmee verschillende vooraf gedefinieerde spoelintervallen kunnen worden ingesteld. De elektronische bedieningsplaat TECEsolid met hygiënespoeling is ook verkrijgbaar voor urinoirs.

Klik hier voor meer informatie

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie