Invisivent Air NL: vlotte montage voor een wind- en waterdichte kozijn/toprooster-combinatie | 13-september-2022 |
Met de Invisivent NL stemde Renson z’n toprooster voor natuurlijke raamventilatie eerder al specifiek af op de Nederlandse stelkozijn-montage
Voor de Nederlandse markt werd die zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om die – als één geheel met het raam – wind- en waterdicht te kunnen monteren. Dat zorgt voor een perfecte luchtdichte afwerking omdat de rubberdichting van het kozijn doorloopt in zowel het kopschot als de bovenflens van het raamventilatierooster. Daarbij werd zowel rekening gehouden met de variatie in dikte en breedte van de aanslagflens op Nederlandse raamkozijnen, als met de rubberopname. Invisivent NL is compatibel met de meest courante raamprofielen en biedt een esthetisch mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt. Het ventilatierooster kan rechtstreeks vastgeschroefd worden tot in het houten stelkozijn.
Update naar Invisivent Air NL
Recent schakelde Renson nog een versnelling hoger met een update op de Invisivent NL: de Invisivent Air NL. Behalve de HF-versie is elk type standaard uitgerust met akoestische mousse. Voor een nog vlottere installatie, is de rubberdichting van de Invisivent Air NL nu bovendien in het rooster zelf geïntegreerd. En dankzij het monobloc-principe kan die voortaan in één geheel gemonteerd worden: makkelijk vast te schroeven met een stabiel resultaat. Dankzij het compacte design past dit raamrooster op een heel esthetische manier bovenop (en over de hele lengte van) elk aluminium, kunststof en zelfs houten kozijn. Zowel voor nieuwbouw als renovatie krijg je hiermee het perfecte evenwicht tussen natuurlijke luchttoevoer en een slank design.
De Invisivent Air NL is verkrijgbaar in 1 niet-akoestische (HF) en 3 akoestische versies (Light, Basic en High). Zowel de ‘Basic’ als ‘High’ uitvoering van de Invisivent Air NL zijn verkrijgbaar in een variant die specifiek bedoeld is voor sterk windbelaste toepassingen in hoog- en appartementsbouw.
« Nieuws overzicht