Alles onder één dak met Swisspearl vezelcementplaten

Vezelcement is een veelzijdig, natuurlijk bouwmateriaal dat zich perfect leent voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten.

Vezelcement is een licht maar ook uitermate stevig materiaal met een lange levensduur. Vezelcementproducten van Swisspearl zijn een kostenefficiënte oplossing voor onder meer gevels, daken en wanden.

Woonhuis Strijensas

In Strijensas wilden de opdrachtgevers een ecologische woning bouwen. Ecologisch bouwen in de zin van: natuurlijke materialen, beperkt energieverbruik maar ook de architectuur speelt hierin een rol. De opdrachtgevers kwamen in contact met la-di-da architecten, die de woning met veel oog voor detail hebben ontworpen. Een van de beste manieren om een ecologisch huis te bouwen, is door te kiezen voor houtskeletbouw. Het basismateriaal, hout, is een zeer milieuvriendelijk materiaal. Er is dan ook veel hout in de woning toegepast.

Natuurlijke materialen

De ecologische woning is dampopen gebouwd, om vochtproblemen te voorkomen en een goed binnenklimaat te creëren. Daarvoor worden natuurlijke materialen gebruikt, die vocht opnemen en op een natuurlijke wijze afvoeren. Natuurlijke materialen zijn over het algemeen brandbaar en vanzelfsprekend wil men een brandveilige woning bouwen. Swisspearl vezelcementplaten zorgen zowel voor die dampopenheid als de gevraagde brandveiligheid.

Gevelbekleding

Voor de bekleding van de gevel is gekozen voor Swisspearl Construction RAW. Een onbehandelde vezelcementplaat met een authentieke grijze betonlook. Swisspearl Construction RAW wordt gekenmerkt door zijn robuustheid en zijn eenvoud in het gebruik. Het materiaal is bestand tegen allerlei weersomstandigheden: vorst en dooi, hitte en kou of extreme regenval.

Dakbedekking

Het dak is voorzien van Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten. De golfplaten zijn KOMO-gecertificeerd en zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie een goede keuze qua sterkte, uiterlijk en prijs. Door de hoogwaardige oppervlaktebehandeling behouden Swisspearl Cemfort® B65 golfplaten ook in het Nederlandse klimaat tientallen jaren lang hun mooie oppervlak en hun sterkte. De (uiteraard asbestvrije) golfplaten zijn snel en eenvoudig te plaatsen en zijn nagenoeg onderhoudsvrij.

Benieuwd wat Swisspearl voor uw project kan betekenen? Ga naar: www.swisspearl.com/nl-nl/ voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie