Na de bouwvak weer aan het werk in rumoerige fabriekshallen, dat is verleden tijd!

Pak een storende nagalm aan met geluidsabsorptie

We weten allemaal dat een vervelende nagalm in een productiehal of magazijn schadelijke gevolgen kan hebben voor het welzijn van medewerkers. Vaak is de combinatie van een grote, vaak hoge ruimte met ‘harde’ bouwmaterialen zoals beton en staal de oorzaak van deze vorm van geluidsoverlast. Er ontstaat een nagalm wat zorgt voor slechte akoestiek, verminderde spraakverstaanbaarheid en geluidsoverlast. Om akoestisch comfort te creëren, ook in deze grote hallen, wordt het aanbrengen van absorberende materialen aangeraden. Dit materiaal neemt het geluid in zich op, wat de akoestiek in de ruimte verbetert door nagalm weg te nemen.

Subtiele of juist opvallende oplossingen voor nagalm

Met zichtbare of nagenoeg onzichtbare platen, eilanden, elementen of panelen kan geluidsoverlast doorgaans goed verholpen of - in het geval van nieuwbouw - voorkomen worden. De esthetische mogelijkheden zijn eindeloos, zodat iedere ruimte op een passende manier een akoestische update kan krijgen.

Prikkelarme akoestische omgeving met Akotherm panelen

Sinds 1 maart 2022 heeft Fijnder Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek in Groenlo een gloednieuwe locatie. Onder andere voorzien van een grote moderne werkplaats en een prachtig bedrijfsrestaurant, maar door de grootte en de hoogte van de ruimtes was de akoestiek allesbehalve aangenaam. Na een akoestische meting was het duidelijk dat er een probleem was met de nagalmtijd.

De oplossing voor dit probleem was de ruimtes optimaliseren met Akotherm panelen. Akotherm is een geluidsabsorberend en thermisch isolerend polyesterwolproduct. Het is een uitstekend alternatief voor glaswol, steenwol en PU-schuim en heeft een brandwerende eigenschap. Akotherm heeft een uitzonderlijk glad en esthetisch uiterlijk. Dit betekend dat het niet enkel een probleem oplost, maar ook het uiterlijk van de hal verfraaid.

Wilt u meer weten over welke oplossingen Merford biedt betreft het verbeteren van akoestiek? Bekijk onze website of neem contact met ons op via +31 183 643 800.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie