Hunter Douglas Architectural viert vijf jaar HeartFelt®

Hunter Douglas Architectural, het wereldbedrijf voor architectuurproducten, vierde de vijfde verjaardag van de lancering van het bekroonde, innovatieve HeartFelt® plafond- en wandsysteem.

Een van de nieuwste projecten is de installatie van een verbluffend mooi plafond in het nieuwe hoofdkantoor voor Equity Release Supermarket, in Bridgewater Place, Birchwood Park, Warrington, Cheshire. Toen het bedrijf verhuisde van een naburig gebouw in Bridgewater Place, wilde het een frisse, nieuwe look voor het hoofdkantoor en ontwerper SDA, gevestigd in Chorley, nam HeartFelt® Origami-plafonds op in de plannen voor een aantal vergaderruimtes en de receptie.

HeartFelt® Origami is gebaseerd op de oude Japanse vouwtechnieken, die de vilten panelen extra stijfheid en superieure akoestische eigenschappen geven, net als een bijzonder aantrekkelijke afwerking. Origami, het nieuwste HeartFelt® product dat op de markt komt, biedt een exclusieve en zeer creatieve plafondafwerking. Omdat het in vijf verschillende maten leverbaar is, heeft de ontwerper de vrijheid om een vorm of combinatie van vormen te kiezen die het beste past bij een bepaalde ruimte. Tegelijkertijd kunnen opvallende tinten of ontwerpen in één kleur worden gecreëerd door te kiezen uit vijf tinten grijs tussen wit en zwart. Hunter Douglas Architectural leverde ongeveer 100m2 van zijn HeartFelt® Origami-panelen van 400 mm x 400 mm in middengrijs 7597. Deze werden ook gespecificeerd met een zwarte geïntegreerde verlichtingsrail met zwarte spots.

Chris Wielenga, General Manager van Hunter Douglas Architectural Nederland, hierover: “Sinds het eerste HeartFelt® lineaire plafond werd geïnstalleerd in het Amstelgebouw in Amsterdam, heeft het product de architectonische wereld stormenderhand veroverd. Meer ontwerpers hebben ontdekt hoe veelzijdig en aantrekkelijk dit product is en hoe ze het kunnen gebruiken om een gewone ruimte opvallend te maken. De innovatie bij Hunter Douglas Architectural heeft gelijke trend gehouden met de toegenomen marktvraag. Hunter Douglas Architectural heeft een aantal nieuwe HeartFelt® wand- en plafondsystemen en kleurscala’s geïntroduceerd. Er liggen nog veel spannende ontwikkelingen voor ons, die we graag zullen introduceren.” 

Mark Gregory, oprichter en CEO van Equity Release Supermarket (equityreleasesupermarket.com): “Als vernieuwers op de latere levensmarkt wilden we ook een uniek gevoel creëren voor onze nieuwe kantoren in Cheshire – een plek waar zakelijke partners bij binnenkomst meteen een ‘wow’-gevoel krijgen. Op het moment waarop mensen tegenwoordig onze ontvangst- en vergaderruimtes binnenlopen en het verbluffende Origami-plafond waarnemen – gecombineerd met de verlichting en de ventilatiestrips – gebeurt precies dat. 

Als een van de eersten in het Verenigd Koninkrijk waar het plafond van Hunter Douglas Architectural te bewonderen is, zijn we echt trots op het effect en de omgeving die het heeft gecreëerd voor zowel bezoekers als, belangrijker nog, onze medewerkers op kantoor.” Akoestisch comfort is een andere aantrekkelijk aspect van een HeartFelt® plafond. Uit testen is gebleken dat met het lineaire systeem absorptiewaarden (αW) tussen 0,45 (module 100) en 0,70 (module 50) kunnen worden bereikt. Met de Origami – die zelfs een nog hogere geluidsabsorptiewaarde bereikt van αW 0,8, – wordt de weerkaatsing en het lawaai in drukke kantoorlandschappen, openbare gebouwen of andere gebouwen aanzienlijk verminderd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie