Circulair en duurzaam bouwen met Knauf Insulation 

Zowel bij nieuwbouw als renovatie staan circulariteit en duurzaamheid van materialen steeds vaker voorop. Logisch als je bedenkt dat de bouw verantwoordelijk is voor een groot deel van de afvalstromen en CO2 uitstoot. Knauf Insulation had al vanaf de start van het isolatiebedrijf oog voor mens en milieu. Met haar volgende stap helpt ze architecten en aannemers nog beter  scoren op het gebied van duurzaamheid. 

Duurzaam bouwen met duurzame isolatie

Knauf Insulation ontwikkelde al in 2009 een 100% biobased bindmiddel voor de productie van glaswol en steenwol: ECOSE Technology. Dankzij dit bindmiddel is de isolatie vrij van schadelijke chemicaliën. Het bedrijf ontving daarom als eerste isolatiefabrikant het Declare certificaat. De isolatie is geurloos, stofarm en jeukt niet aan huid en handen. 

Bovendien is voor de productie van dit bindmiddel zo’n 70% minder energie nodig dan voor de productie van een traditioneel bindmiddel.  

Hoge BREEAM Score

Het natuurlijke bindmiddel, hoge aandeel gerecycled glas (80%) en de optimale compressie  van de isolatie voor een bijzonder lage footprint van de Knauf glaswol en minerale wol. Dat komt tot uiting in de extra hoge BREEAM score bij toepassing van deze isolatie. Zo zijn er extra credits op het gebied van afvalmanagement en MAT5. 

Circulair bouwen

Omdat glaswol gemaakt wordt uit gerecycled glas is de isolatie in basis circulair materiaal. Om de cirkel helemaal rond te maken, investeerde Knauf Insulation in een recycling fabriek naast de productielocatie in Visé. Glaswol afkomstig uit sloopprojecten of bouwafval wordt bewerkt zodat het opnieuw als grondstof kan dienen voor de productie?

Isolatie voor elke toepassing

Of het nu gaat om flexibel bouwen binnen nieuwbouw, renovatie of transformatie, Knauf Insulation biedt voor elke toepassing een isolatiemateriaal dat behalve duurzaam ook prettig te verwerken is. Ontdek al onze isolatieoplossingen via knaufinsulation.nl 

« Nieuws overzicht