Geef daken een hoger doel

Geef daken een hoger doel - Is het u ooit opgevallen hoeveel ruimte er onbenut blijft op platte daken van bestaande gebouwen? Waarom niet eens nadenken over hoe je daken kunt gebruiken in nieuwbouw- en renovatieprojecten om de leefbare steden van de toekomst te creëren?

Daken activeren

Daken zijn een uitstekende ruimte voor tal van toepassingen. Van daktuinen die CO2 opnemen en voor biodiversiteit zorgen, over waterretentiedaken die overtollig regenwater bufferen, tot zonnedaken die hernieuwbare energie opwekken. Met FOAMGLAS® Compact Dakopbouw kunt u zelfs de functie van het dak in de toekomst veranderen. 

Actieve daken klinken geweldig. Maar hoe zit het met de risico's? Uitgebreide langetermijntests hebben aangetoond dat FOAMGLAS® cellulair glasisolatie zijn eigenschappen behoudt tijdens de volledige levensduur van een gebouw.

De sleutel tot het succes? Een hoge druksterkte bij 0% vervorming, gegarandeerde water- en dampdichtheid en duurzame thermische prestaties.  Bij het vernieuwen van het waterdichtingsmembraan bijvoorbeeld, kan de isolatie behouden blijven. Bij strengere energierichtlijnen, kan makkelijk een extra laag FOAMGLAS® isolatie op de bestaande laag aangebracht worden. En na generaties lang als thermische isolatie te zijn gebruikt, kan FOAMGLAS® isolatie worden gerecycleerd wanneer het gebouw wordt ontmanteld: hergebruik als vulstof in landschapsaanleg of als thermisch isolerend granulaat in de wegenbouw.

Ontdek hoe je kan bijdragen aan het creëren van duurzame steden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie