FAKRO biedt slimme en energiezuinige warmtewering

Zonlicht verlicht en verwarmt een binnenruimte op natuurlijke wijze. In de winter een groot voordeel. In de zomer kan te veel opwarming van de ruimte leiden tot oververhitting. Door de klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer. Hierdoor neemt de kans op oververhitting verder toe. FAKRO biedt daarom slimme en energiezuinige oplossingen om in de zomer warmte in huis te weren.

Het gebruik van screens is een effectieve manier om op zonnige dagen opwarming van de binnenruimte tegen te gaan. FAKRO biedt verschillende soorten, handbediend of elektrisch. Screens worden aan de buitenzijde van het raam geplaatst. Ze beschermen tot acht keer effectiever tegen zonnewarmte dan binnenzonwering. Dit komt doordat screens het zonlicht reflecteren vóórdat dit het glas bereikt. Een duurzaam alternatief voor een onzuinige airco.

Solar screens voor dakramen én gevelkozijnen

Een screen op zonne-energie combineert comfort met duurzame energie. Het geïntegreerde zonnepaneel wekt voldoende groene stroom op voor de elektrische bediening op afstand. Naast solar screens voor dakramen biedt FAKRO nu ook solar screens voor gevelkozijnen. Hiermee kan de hele woning in dezelfde stijl optimaal beschermd worden tegen oververhitting. En geheel op maat samen te stellen met de FAKRO configurator voor screens. 

Slimme daglichtoplossingen

De elektrische dakramen, platdakramen en zonweringen van FAKRO kunnen worden voorzien van het Z-wave communicatieprotocol. Hierdoor zijn de producten elektrisch te bedienen via een afstandsbediening, smartphone of tablet. En kunnen eenvoudig via internet met andere apparaten gegevens uitwisselen en samenwerken. Zo creëert FAKRO slimme daglichtoplossingen die meedenken over wooncomfort en in staat zijn om het binnenklimaat te verbeteren. 

Woning koelen

In de zomer kan bijvoorbeeld een gevelkozijn (dat open kan) samenwerken met een elektrisch dakraam voor zomer-nachtkoeling. Beide producten krijgen op het juiste moment een signaal om te openen. De natuurlijke luchtstroom die hierdoor ontstaat voert de warme lucht af en brengt koele lucht naar binnen. Een simpele en duurzame manier om de woning effectief te koelen. 

’t mooiste licht van vandaag én morgen

FAKRO gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. Optimale lichtinval, gemak, comfort en duurzaamheid dragen bij aan een unieke lichtbeleving in huis. FAKRO creëert ’t mooiste licht van vandaag én morgen.

Meer informatie over de innovatieve en duurzame daglichtoplossingen van FAKRO is te vinden op www.fakro.nl en www.fakroscreens.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie