Nieuwe VELUX 2in1 en 3in1 dakramen zorgen voor meer daglicht én zijn makkelijk te plaatsen

Dakramen zijn een uitstekende manier om de hoeveelheid daglicht in een woonruimte te vergroten. Daarom heeft VELUX nieuwe 2in1 en 3in1 dakramen gelanceerd, die nog meer daglicht en frisse lucht binnenhalen. Daar komt bij dat ze zeer gemakkelijk te monteren zijn; door de combinatie van één kozijn en het bekende montageprincipe, zijn ze binnen één dag te plaatsen.

Meer daglicht in één montage

Daken worden steeds dikker. Waar ze vroeger met 10cm isolatie werden ingepakt, gaat het tegenwoordig al gauw om 40cm. Het gevolg: er komt steeds minder daglicht woningen binnen. In de praktijk betekent dit vaak dat één enkel dakraam niet meer volstaat. De 2in1 en 3in1 dakramen van VELUX zijn dan ook een uitkomst. Hierbij gaat het namelijk om meerdere dakramen in één kozijn. Deze ramen met smalle profielen laten, in het geval van 2in1, wel 249 procent meer daglicht toe dan een enkel dakraam. Bij het 3in1 dakraam is dat vanzelfsprekend nog meer.

De 2in1 en 3in1 dakramen zijn ook verkrijgbaar als op afstand bediende variant. Wanneer bewoners niet thuis zijn, kunnen ze deze VELUX dakramen gerust openlaten. Als het begint te regenen, sluit de regensensor het open dakraam automatisch. Ook zijn de dakramen handmatig te bedienen met de VELUX App Control of VELUX Active.

Gemakkelijk te plaatsen

De nieuwe dakramen zijn zeer gemakkelijk te plaatsen. Ze bestaan uit één kozijn en één installatiepakket. Alle onderdelen kunnen eenvoudig uit het kozijn worden gehaald. Dat maakt het product  lichter, waardoor het  gemakkelijker van de begane grond naar het dak kan worden gebracht. Het kozijn is te monteren volgens de ongecompliceerde bekende principes, maar telt minder onderdelen dan twee of drie losse dakramen.

Voordeliger uit 

De VELUX 2in1 en 3in1 dakramen zijn eenvoudig te bestellen, namelijk met slechts één productcode en één installatiepakket. Daarnaast zijn de 2in1 en 3in1 dakramen goedkoper dan een vergelijkbare gekoppelde oplossing. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om meer daglicht woningen binnen te laten.

« Nieuws overzicht