Meest duurzame wand van Nederland

Met de ambitie van het kabinet om in 2030 50% minder gebruik van primaire grondstoffen te realiseren, is circulair bouwen niet langer vrijblijvend.

De bouw zit vol uitdagingen. Schaarse capaciteit, maar toch de snelheid erin houden? En hoe doen we dat zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk? Energieneutraal en zonder uitstoot van CO2 en stikstof? Een antwoord op deze uitdaging is prefab en circulair bouwen.

De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag heeft gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen. En ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. 

In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren. Door prefab elementen losmaakbaar met elkaar te verbinden, zijn de materialen na gebruik weer te scheiden en te recyclen. 

Modulair systeem

De milieuvriendelijke prefabwanden van FAAY zijn een modulair systeem. De panelen zijn, mits niet of puntsgewijs verlijmd, demontabel en herbruikbaar. Zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen. De wanden kunnen opnieuw gebruikt worden in een volgende bouwcyclus. Sinds medio 2022 levert Faay de wanden bovendien met een circulariteitsverklaring in de vorm van een terugnameoptie. Daarin zijn zij de eerste wandproducent ter wereld. De CO2 wordt op die manier nog langer vastgehouden en daarbij wordt er bespaart op transport, arbeid en afval. 

Hernieuwbaar product met CO2-opslag

Het bijzondere van de FAAY-wand zit hem vooral in de kern. De milieuvriendelijke scheidingswanden hebben een kern van vlas aan weerszijden voorzien van een toplaag. Vlas is een natuurlijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk (biobased) is en bovendien lokaal te telen. Vlas neemt tijdens de teelt CO2 op en zet dit om in zuurstof.

Anno nu streven veel bouwbedrijven naar een zo goed mogelijke milieuprestatie. Daar horen producten bij met een lage milieubelasting. Met 50 jaar kennis en ervaring, een ecologisch verantwoord productieproces en een zeer lage MKI is FAAY de juiste oplossing voor comfortabel wonen, flexibel transformeren en circulair bouwen. Dat In combinatie met de terugname-optie maakt FAAY de meest duurzame wand van Nederland!

www.faay.nl

« Nieuws overzicht