Geïsoleerde dakrenovatie in één ochtend

Snelle montage

Rayonmanager Stefan Duerinck van IsoBouw: “Om acht uur ’s ochtends werden de pannen eraf gehaald en direct daarna de isolatieplaten gemonteerd. Om 12 uur ’s middags was het huis dan weer waterdicht. Dankzij SlimFix RenoTwin kon de aannemer snel werken zonder stof of rommel”.

Eenvoudige realisatie van overstekken

Bij dit project werd een geveloverstek gerealiseerd. Zo werd er meteen rekening gehouden met een mogelijke na-isolatie van de gevel in de toekomst aan de buitenzijde. “De aannemer koos daarom voor de flex-optie ‘kopgeveloverstekvoorziening’. Dit betekent dat de elementen door IsoBouw fabrieksmatig zijn voorbereid voor een eenvoudig realisatie van de geveloverstek in het werk”.

Logistieke uitdaging in een kleine wijk 

Bij dit project is een goede oplossing gevonden voor het werken in een kleine wijk, met weinig ruimte. “Veel overleg is erg belangrijk om te ontdekken hoe je nog beter samen kunt werken. Buiten Rosmalen is een hub gerealiseerd. Hier hebben wij onze spullen geleverd. De dagvoorraad werd vervolgens de wijk in gereden.”

Retourname reststukken

De circulaire EPS-isolatie van SlimFix RenoTwin is 100% recyclebaar. Reststukken kunnen weer gebruikt worden voor nieuwe EPS-producten. “Om de bouwplaats netjes te houden zijn bij dit project de reststukken direct verzameld in bigbags. Vervolgens zijn deze weer door IsoBouw retour genomen en gerecycled. IsoBouw noemt deze retournameservice Use4ReUse”.  

Geïntegreerde vogelopvang

Voor de opvang van vogels zijn de dakplaten voorzien van Avi-nestkasten. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Duerinck: “Zo kon Knaapengroep zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven aan de ‘Wet natuurbescherming”. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie