Hoe kan Augmented Reality ondersteunen bij de keuze voor het juiste toegangsproduct?

Technologie vernieuwt en verbetert zich in razend tempo. Bij Boon Edam volgen we de nieuwste trends op de voet en daarbij kijken we welke ontwikkelingen passen bij onze organisatie en uiteraard de klantvraag. De laatste jaren merken wij dat de behoefte aan visualisaties voor nieuwe projectsituaties vanuit de architecten en opdrachtgevers groeit. Daarom werken wij met onder andere Augmented Reality (AR) toepassingen om klanten nog beter te kunnen ondersteunen bij de keuze voor het geschikte toegangsproduct.

Tijdens de ontwerp- en beslissingsfase kan een leverancier van toegangsproducten van toegevoegde waarde zijn. Het is belangrijk om mee te denken over belangrijke zaken, zoals veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, maar ook esthetiek. Technische tekeningen en foto’s van de toegangsproducten geven een goed beeld van de nieuwe situatie, maar zijn geen werkelijke weergave. Want hoe komt het gewenste toegangsproduct er nou echt uit te zien in uw situatie? Dit kan nu voor iedere klant volledig gevisualiseerd worden in 3D.

Augmented Reality op locatie

Met een speciale Augmented Reality app op de iPad kan onze Adviseur Architecten ons toegangsproduct in de betreffende situatie visualiseren. Neem bijvoorbeeld een gebouweigenaar die de schuifdeuren in de hoofdentree van zijn gebouw graag wil vervangen voor een draaideur. Wij kunnen dan op locatie de gewenste type tourniquetdeur in de gevel van het gebouw visualiseren via de iPad. Op deze manier kan de opdrachtgever precies zien hoe zijn gewenste situatie er daadwerkelijk uit komt te zien.

Visualisaties beveiligingspoortjes bij AFAS

Deze AR-toepassing is een zeer gewaardeerd en handig hulpmiddel tijdens het keuzeproces. Zo waren wij vorig jaar op bezoek bij het AFAS Experience Center om de mogelijkheden te bespreken voor het plaatsen van beveiligingspoortjes om toegang te bieden tot een van de theaterzalen in het gebouw. De opdrachtgever twijfelde nog tussen diverse type beveiligingspoortjes, maar de op maat gemaakte AR visualisaties boden uitkomst. Wilt u weten wat de wensen van AFAS waren op het gebied van functionaliteit, esthetiek én gastvrijheid, en welke rol Augmented Reality heeft gespeeld tijdens het keuzeproces? Lees dan deze case study.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie