RHEINZINK roevensysteem

In het begin van de 19e eeuw werd zink voor het eerst als dakbedekking gebruikt. Omdat het zink toen een mindere kwaliteit had (het kon alleen in de lengterichting gezet worden) werd het uitsluitend als roevendak toegepast. De zinken platen werden aan beiden zijden voorzien van een opkanting en werden tussen houten latten geplaatst, waarna deze latten werden afgewerkt met roefkappen. Roeven zijn terug te vinden op traditionele daken in oude binnensteden, zoals die van Amsterdam en Den Haag, maar ook in Parijs, met de mansardekappen van de befaamde Hausman-architectuur.

RHEINZINK klik-roeven

Het RHEINZINK klik-roevensysteem is een moderne versie van het traditionele roevendak. De houten roeflat is komen te vervallen en vervangen voor een speciaal ontwikkelde RHEINZINK klikklang. De klang wordt gebruikt om de roefbanen te monteren en de klik-roefkap wordt simpelweg op de reeds bevestigde klikklang geklikt. Het klik-roevensysteem heeft zo het traditionele uiterlijk van een roevendak, maar is duurzamer, maatvaster en sneller te monteren.

Een nieuw dak voor Felix Meritis Amsterdam

Felix Meritis aan de Keizersgracht is in 1787 door Jacob Otten Husly ontworpen. Het gebouw, bestaande uit een carré-vormige voorbouw en een ovale achterbouw is met respect voor de nog aanwezige monumentale onderdelen ontwikkeld tot een nieuw cultuurhuis. Om de nodige gebouwinstallaties te plaatsen zonder afbreuk te doen aan het aanzicht van het gebouw is een nieuwe dakkap gebouwd, die voorzien is van RHEINZINK walsblanke klik-roeven. Met een moderne montage-techniek is zo een zeer duurzaam en klassiek dak gerealiseerd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie