Er is volop aandacht voor de verplichting om per 1 juli ook in bestaande woningen te voorzien van rookmelders.

Primair is dit de verantwoordelijkheid van de woningeigenaar. Maar wanneer je als professional bezig bent met een verbouwing, renovatie of installatiewerk is het slim om bij elke opdrachtgever thuis omhoog te kijken. Zie je geen rookmelders hangen, attendeer de bewoners dan op de verplichting en bied ze meteen aan.

 

Nieuw in het Chubb assortiment: de Cavius rookmelder

Met een afmeting van 40x41 mm is de Cavius rookmelder de kleinste in haar soort. Door het gebruik van hoogwaardige componenten heeft de melder bewezen dat veiligheid én een compact design samen gaan.

De Cavius melder heeft een handmatige en visuele controle; zowel een test- en pauzeknop als een led-indicatie. De melder weegt slechts 48 gram en is snel aan het plafond te monteren met een kleefstrip. Garantie en levensduur 10 jaar.

Door de VDS en EN 14604 goedkeuring is de melder goed inzetbaar voor bestaande woningen. Ideaal voor klanten die kiezen voor design en veiligheid zonder een opvallende melder aan het plafond.

 

230-Volt energiezuinige rookmelder Firex KF20R

Kies je voor een 230-Volt melder, adviseer dan de Firex KF20R. Deze koppelbare melder heeft een lithium back-up batterij voor als de stroom uitvalt. De Firex KF20R is met een verbruik van minder dan 15mA heel energiezuinig. De melder heeft een levensduur van 10 jaar en door de bijgeleverde montageplaat is de melder snel te monteren op een centraaldoos. Ook kan je maximaal 24 Firex en Kidde rook-, hitte-, en CO-melders doorkoppelen.

Waar te koop

Klik hier voor een overzicht waar de Kidde en Firex melders van Chubb verkrijgbaar zijn. Kijk voor nadere informatie op www.chubbfs.nl, mail naar sales@chubbfs.nl of bel 088 112 41 09.