Nieuw: Walraven Vibratek® assortiment

Trillingsisolatoren voor apparatuur en gebouwen

Verlaag het volume van gebouwen

Met alle verschillende opties die in de markt beschikbaar zijn, is het belangrijk om de belangrijkste overwegingen en selectiecriteria te begrijpen bij het overwegen van het toepassen van een isolator.

HVAC-apparatuur dat stevig is bevestigd aan een plaat, muur of plafond kan trillingen overbrengen in de ondersteunende structuur en zeer ongewenste niveaus van structuurgeluid veroorzaken. Dit

geluid kan ver reizen en kan door het hele gebouw worden gehoord. Net als apparatuur, leidingen, buizen en kanalen kunnen fungeren als overbrengers van structuurgeluid als ze strak verbonden zijn met trillende apparatuur.

Gevolgen van vibratie

Onopgeloste trillingen kunnen problemen veroorzaken voor zowel het gebouw als zijn gebruikers. Eén van de effecten kan bijvoorbeeld zijn dat er een verminderde veiligheid ontstaat voor degenen die zich in de nabijheid van de trillende apparatuur bevinden. Tevens kunnen deze trillingen negatieve gevolgen hebben voor de structuur van het gebouw, zorgt het voor een grotere onderhoudsbehoefte en verminderde levensduur van de apparatuur en mogelijk een onjuiste werking ervan. Het kan zelfs zo zijn dat de ongewenste trillingen een overtreding van de wettelijke voorschriften betekenen.

Complete oplossingen

De Walraven VibraTek® productlijn bestaande uit rubberen en metalen vibro-akoestische isolatoren is een op maat gemaakte oplossing voor het elimineren van trillingsproblemen in HVAC installaties. Onze isolatoren verminderen de trillingen die door de apparatuur worden overgebracht en garanderen de veiligheid en het comfort van mensen en hun omgeving door schadelijk geluid en trillingen tot

een minimum te beperken. Bovendien kunt u VibraTek® isolatoren combineren met Walraven buisbevestigingen, montagerailsystemen en betonankers om u te voorzien van een complete oplossing.

Naast een compleet assortiment isolatoren, biedt Walraven haar kennis en begeleiding tijdens dit selectieproces, zodat u de isolator kunt selecteren die het beste past bij uw project en toepassingswensen.

Meer informatie?

Heeft u een project of installatie waarbij u trillingen wilt voorkomen of oplossen? Of wilt u graag meer weten over het selecteren van de juiste isolator? Wij helpen u graag verder!

Kijk voor meer informatie op www.walraven.com/nl/vibratie-isolatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie