Bewoners met vloerverwarming extra hard geraakt door hoge gasprijs

Bij vloerverwarming gaat veel meer warmte verloren dan wordt gedacht. Wanneer de vloer niet is geïsoleerd, dan blijkt de onderkant van de vloer zelfs nog warmer dan de woonkamer. Het gevolg daarvan is dat hier de bodem van de kruipruimte warmer is dan de vloer in de woonkamer van de buren die geen vloerverwarming hebben.

Ook bij nieuwere woningen schieten de stookkosten omhoog omdat de vloerisolatie onvoldoende is en vaak gebreken vertoont. Milieu Centraal adviseert bij vloerverwarming minimaal Rc = 5,0 m²K/W. Dit is een stuk hoger dan nu nog standaard bij nieuwbouwwoningen is toegepast (Rc = 3,7 m²K/W).

Besparingen van 40%

Gelukkig heeft TONZON een milieuvriendelijke oplossing waarbij ongeïsoleerde vloeren met gemak Rc = 5,6 m²K/W kunnen krijgen. Wanneer er genoeg ruimte is, is zelfs Rc = 7,1 m²K/W haalbaar. Dan wordt een Thermoskussen ingezet waarin vier luchtkamers worden opgesloten. Met deze unieke vloerisolatie krijgen bestaande vloeren een veel betere isolatie dan de huidige nieuwbouwwoningen. Bij woningen met vloerverwarming worden in de praktijk besparingen gemeten van 40% en meer, maar ook bij woningen zonder vloerverwarming heeft goede vloerisolatie zin.

Extra besparingen

TONZON Thermoskussens werken op een andere manier dan traditionele isolatiematerialen waardoor de vloer warmer wordt en sneller opwarmt. De vloer wordt zelfs nog warmer dan de lucht boven de vloer. Door de betere isolatie houdt de vloer de warmte langer vast waardoor de thermostaat eerder terug kan.

Dit betekent niet alleen meer comfort maar ook meer besparing omdat het stookseizoen én de dagelijkse stooktijd korter worden wanneer de vloer beter geïsoleerd is. Extra besparingen kun je bereiken door je cv-installatie te optimaliseren met TONZON Radiatorfolie, Vensterbankfolie en Bandagefolie. Daardoor kan de besparing oplopen tot 35% of meer en je cv-ketel gaat veel langer mee omdat hij minder wordt gebruikt. Zet je cv-ketel dan eens op 50° en kijk of je huis comfortabel warm blijft. Daarna kun je overstappen op een warmtepomp.

Meest milieuvriendelijke vloerisolatie

Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat TONZON producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn de Thermoskussens als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie